Home / archiefcentraal / eagles kan profiteren van degradatie real betis

eagles kan profiteren van degradatie real betis

Go Ahead Eagles zal de degradatie van Real Betis met een kleine glimlach hebben aanschouwd. Nu de club uit Sevilla de Spaanse Primera División dient te verlaten, mag doelman Stephan Andersen in de zomer transfervrij vertrekken. En laat diezelfde Andersen het nu juist prima doen op huurbasis in Deventer. Een definitieve overname hangt dus in de lucht. Maar er zijn ongetwijfeld meer kapers op de kust.

De Deense doelman heeft bij Betis een clausule staan die zegt dat dat hij transfervrij mag vertrekken bij eventuele degradatie. Nu die degradatie daadwerkelijk aan de orde is, staat de deur dus wagenwijd open.

Foeke Booy ziet een overname van de ervaren goalie wel zitten. “De deur bij Go Ahead staat open voor Stephan. Er is een kans om hem transfervrij vast te leggen nu Real Betis gedegradeerd is. Daardoor kan hij de club gratis verlaten”, vertelt Booy in gesprek met het Deense Tipsbladet.dk. “Het is belangrijk voor een keeper om veel te spelen en Stephan past goed bij onze stijl van voetballen in Nederland. Maar, we hebben de laagste begroting van de Eredivisie en ik weet niet wat zijn gedachten zijn.”

Booy houdt duidelijk rekening met meer geïnteresseerden. “We hopen dat we hem kunnen behouden, maar we weten ook dat de beste spelers vaak naar de beste clubs gaan. En Stephan is aantrekkelijk voor andere clubs. We hebben drie, vier weken terug een praatje gemaakt en ik heb een goede relatie met Stephan en zijn agent.”

De vervanger van de in de winterstop teruggehaalde Eloy Room was een belangrijke schakel in de defensie van de Deventenaren. “Stephan heeft goede wedstrijden gespeeld voor ons. Hij is een goede, volwassen doelman, die mentaal sterk is en een grote steun voor onze jonge spelers is gebleken. Zijn prestaties bewijzen dat hij vertrouwen en ervaring heeft. Het werkt aanstekelijk op de verdediging. Hij is enorm belangrijk geweest voor ons in de tweede helft van het seizoen. Ik ben blij dat we hem in de winter naar de club hebben kunnen halen en we zullen heel gelukkig zijn als hij hier volgend seizoen ook nog is.”

Lees ook

December-editie Soepcafé Annahuis gecanceld

RAALTE – Het soepcafé in het Annahuis, dat gepland stond op vrijdag 10 december, gaat …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.