drukte op asperge en foodfestival

“Het is een gezellige drukte, het mooie weer brengt veel fietsers op de been”, vertelt Henk de Weerd van het gelijknamige aspergebedrijf aan de provinciale weg Raalte-Deventer. “Bezoekers kunnen mee met rondleidingen op de velden, de verwerkingsruimten en natuurlijk asperges proeven op het terras”, voegt Henk hieraan toe.

Afgelopen zaterdag en zondag 25 mei wordt op de Sallandse aspergeboerderij van familie De Weerd veel aandacht geschonken aan culinaire streekproducten. Van biologisch vlees tot aardbeien, koolzaadolie, heerlijk verfrissende bieren en wijnen en natuurlijk volop Asperges! Deze worden bereid en geserveerd door Restaurant de Zwaan uit Raalte, tijdens het Smulfestival aan de Nieuwe Deventerweg nr. 34 in Raalte.

Naast al het lekkere eten en de streekmarkt is er een expositie van Beeldentuin Mariënheem, waarin kunstwerken van diverse ontwerpers.

Een gezellig overdekt terras, wijnen, Sallands Landbieren, Sallands PiPaPorc, Rosahoeve ijs, vlees, Maurits beenhammen, Brassica koolzaad oliën, Kemper Landhoen, vlees uit Twente, kazen, zuivel, Opperdoes aardappelen, groenten, fruit en vruchten en nog veel lekkers worden aangeboden en toegelicht door deskundige telers en kwekers.

Een familie treffen voor jong, oud en iedereen die gek is op eerlijk en heerlijk eten en drinken. Het kan allemaal nog zondag tot 16 uur. En een grote fietsenstalling staat gereed, evenals een groot gratis parkeerweiland. Ook voor de kleintjes is er volop vertier.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.