derenik ghazaryan derde op ek gewichtheffen

De gewichtheffer Derenik Ghazaryan uit Raalte heeft een 3e plek behaald in de B-groep op het Europees Kampioenschappen Gewichtheffen voor jeugd in het Poolse Ciechanów. Ook verbeterde hij het Nederlandse record. De 17-jarige gewichtheffer streed in de B-groep binnen de gewichtsklasse tot 85 kilogram tegen 8 andere gewichtheffers in de leeftijdscategorie tot en met 17 jaar.

Derenik Ghazaryan bracht bij het trekken een gewicht van 106 kilogram en bij het stoten 134 kilogram boven zijn hoofd. Door in totaal 240 kilogram te tillen, verbeterde hij het Nederlandse record. Deze 240 kilogram was uiteindelijk voldoende voor een 3e plek in de B-groep en een 14e plek in eindklassement.

Het Europees Kampioenschap Gewichtheffen voor jeugd was voor Derenik Ghazaryan zijn debuut op het Europese podium. De Raaltenaar kon in eerste instantie niet deelnemen aan dit Europees Kampioenschap voor jeugd maar vond uiteindelijk een sponsor waardoor deelname alsnog mogelijk bleek.

De in Armenië geboren gewichtheffer, die in het Poolse Ciechanów werd gecoacht door zijn vader Ashot Ghazaryan en gewichtheffer Karen Tovmasjan, is ontzettend trots op deze prestatie. ‘Dit was mijn eerste wedstrijd op Europees niveau. Ik heb drie Nederlandse records verbeterd en daar ben ik erg trots op. Hoewel er nog veel te leren en te verbeteren valt, was het een bijzonder mooie ervaring, zeker omdat deelname in eerste instantie niet mogelijk was. Ik ben daarom mijn sponsor en mijn coaches erg dankbaar voor alle steun en hoop gauw weer te mogen deelnemen doen aan een Europese wedstrijd.’

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.