deelnemers weidevogelexcursie trotseren regen

De Weidevogelwerkgroep “Bezuiden de Vecht” verzorgde zaterdag vanwege haar tienjarig bestaan in samenwerking met “Landschap Overijssel” en andere betrokkenen een weidevogelexcursie. Ondanks het slechte weer hadden zich toch nog 15 deelnemers gemeld, waaronder een aantal enthousiaste kinderen. Gehuld in regenkleding gingen ze onder leiding van ervaren weidevogellaars per huifkar door de prachtige polder “Het Liederbroek”. Door de inspanningen van velen is “Het Lierderbroek”de laatste jaren uitgegroeid tot één van de belangrijkste weidevogelgebieden van Overijssel.

De deelnemers werden verwelkomd met een warme kop koffie. Was er een kleine expositie met informatie materiaal opgesteld over weidevogels en wildbeheer. Tijdens de excursie konden de deelnemers jonge kieviten spotten door een telescoop en werd er naar nagemaakte nesten gezocht.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.