dauwpop by absence of the sun

Dauwpop maakte vorig jaar een move naar meer beleving nadat het festival in 2012 in het water was gevallen. In het jaar van erop of eronder pakte die veranderde aanpak goed uit en dit jaar bleek de ingeslagen weg op editie nummer 20 een succes.

De hele dag door was er op vier podia allerlei muziek te beleven, maar Dauwpop is ook buiten de muziek om een prachtig festival geworden. Een festival in de beschutting van het bos en de uitstraling is daar helemaal aan aangepast. Een beetje alsof je in een western rondloopt, maar dan niet al te Amerikaans, meer een beetje Hellendoorns en Luttenbergs. Met een vleugje hippie.

Die mengvorm trok muziekliefhebbers, festivalliefhebbers, maar ook veel – opvallend veel – gezinnen, pa en ma met de kinderen een dagje samen uit.

Bökkers hoort helemaal thuis op zo’n festival en kort voor de grote centrale tent volliep voor Triggerfinbger, hield deze Normaal-band in The Barn het publiek nog even vast. Daarna ging het definitief los met de heren uit België. Wie er echt dauwtrapvroeg uit was en tegen het eind van een lange muziekdag toch een beetje weg dreigde te dommelen, nou: die was wel weer wakker.

Conclusie kan niet anders zijn dan dat Dauwpop weer helemaal op de goede weg is.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.