cruciale vrijdag voor kulturhus heeten

Hoe groot in Heeten is het draagvlak voor het nieuwe Kulturhus? Het antwoord op deze prangende vraag krijgt het bestuur in de loop van de week, als de reacties van de inwoners ingezameld worden. Vrijdagavond worden de resultaten bekend gemaakt.

Zijn de dorpelingen bereid zowel financieel als ook op praktisch gebied kulturhus Trefpunt in hun armen te sluiten. “Opdat het Kulturhus straks vóór en van ons wordt,” zoals bestuurslid Koene de missie onder woorden brengt.

Enkele weken terug landde op alle thuisadressen een stevig gevulde envelop. In dit informatiepakket kregen de inwoners een nauwgezette uitleg en onderbouwing van de ingezette koers waarin het dorpshuis zich gaat ontwikkelen tot een kulturhus. Voor het bestuur en de huidige crew aan vrijwilligers was het zaak om de plek van het Trefpunt binnen de gemeenschap te motiveren en praktisch in te vullen. Dat het kulturhus het epicentrum van een actief dorp gaat worden, wordt in een begeleidend schrijven uitbundig opgesomd. Een trefpunt voor jong en oud, van kunst en kultuur tot en met de meest uiteen lopende activiteiten en evenementen; ziehier de uitdaging èn de borging in de Heetense gemeenschap.

Het proces, enige jaren terug al in gang gezet, bevindt zich op dit moment in een cruciale fase. Juist deze week vooral spreken de Heetenaren met hun voeten. Ondanks flinke bijdrages van de gemeente Raalte, van de Rabobank, het Oranjefonds, Duurzaam Heeten, het VSB fonds en provinciale en plaatselijke stichtingen gaapt er een gat van 134.800 euro. “Wat zou het niet alleen ruimhartig zijn, maar zeker ook een bewijs van een sterk collectief als de bevolking een groot deel van dit bedrag wil inzetten,” is een veel gehoorde kreet en een oproep tijdens de vele bestuursvergaderingen.

De Stichting Kulturhus Trefpunt schreef een obligatielening uit, waarbij de donateur in de toekomst het ingezette bedrag weer terugkrijgt. Natuurlijk is het ook mogelijk een éénmalige bijdrage te leveren, contant of via een overschrijving.

Ook ten aanzien van de exploitatie van het nieuwe kulturhus zijn piketpaaltjes geslagen . Voor de ontwikkeling en uitvoering van de vele bestaande en ongetwijfelde nieuwe activiteiten worden vrijwilligers gezocht.

“Het wordt heel spannend op vrijdag 30 mei om 20.00 uur”, laat Gerrit Koene weten. Hoewel hem van diverse kanten vele positieve reacties ter ore zijn gekomen, is de uitslag aan het einde van de week alles bepalend.

Op de vrijdagavond nodigt het bestuur van de Stichting Kulturhus iedereen uit voor de shootout : hoe groot is het draagvlak, welk bedrag is Heeten bereid in te zetten èn hoeveel vrijwilligers gaan daadwerkelijk in de voorbereiding maar ook in het gebruik van Trefpunt echt aan de slag?. Wie is bereid een steentje bij te dragen aan een kulturhus dat straks helemaal ‘des Heetens’ wordt.?

Vrijdag 30 mei om 20.00 uur in het Trefpunt: steentjes tellen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.