college raalte op 10 juni geinstalleerd

10 juni is de installatie van het college en de vaststelling van het coalitieakkoord in hoofdlijnen.

Volgens Kiekebosch worden de deadlines voor de beide data gehaald. “Beide trajecten zitten nog op schema.” Kiekebosch verwacht een dezer dagen met meer informatie over de voortgang van de coalitiebesprekingen naar buiten te komen.

De formateur stelt dat de formatie goed loopt. “Het hoofdlijnenakkoord is (in concept) af, inclusief de financiële paragraaf. Dat het nog niet ‘definitief’ wordt vastgesteld is een bewuste keuze van deze coalitie. De datum van 27 mei wordt als essentieel moment gezien om niet-coalitiepartijen nogmaals input te laten leveren voordat er een definitieve tekst komt.”

Kiekebosch: “Vanaf de start van (in)formatie spreken we immers van een ‘breed draagvlak’ en een ‘richtinggevend hoofdlijnenakkoord’. De gesprekken tot nu toe, en de bijeenkomst van 27 mei laten zien dat de beide partijen daar werk van maken. Ook in het hoofdlijnenakkoord zelf staat iets over breed draagvlak, de komende vier jaar.”

Over het aantal wethouders dat in Raalte komt, lijkt nog niet helemaal duidelijkheid te bestaan. Wel krijgen CDA en Gemeentebelangen een gelijkwaardige werkverdeling in arbeidsuren en portefeuilles. Fifty-fifty dus. Het lijkt er dus op dat Raalte een vierde wethouder krijgt, of die allemaal fulltime gaan werken is nog de vraag.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.