collecteweek voor natuur en cultuurbehoud

Anjeractie voor cultuur en natuurbehoud in Overijssel 12 mei van start

Vanaf 12 tot en met 17 mei 2014 vindt de 69e Anjeractie plaats, de jaarlijkse collecteweek voor cultuur en natuurbehoud. Tienduizenden collectanten van culturele verenigingen gaan langs de deuren om geld op te halen voor het Cultuurfonds. De opbrengst gaat voor de volle honderd procent naar cultuur en natuurbehoud. Eenderde van de opbrengst is voor de clubkas van de collecterende vereniging. Het overige geld is bestemd voor projecten binnen de regio.

Cultuur is een belangrijke, bindende factor in de samenleving. Vanwege de forse overheids-bezuinigingen moet de zelfredzaamheid in de cultuursector vergroot worden. Juist nu is er extra behoefte aan steun. Mede dankzij de opbrengsten van de Anjeractie kan het Cultuurfonds jaarlijks ruim 3.500 projecten ondersteunen. Zo ondersteunt het Cultuurfonds onder andere de aanschaf van kleding en instrumenten voor de muziekverenigingen, kostuums en decors voor plaatselijke cabaret- en theatergezelschappen; restauratie van historische schepen of monumentale kerken en educatieprojecten op het gebied van natuurbehoud. Elke gedoneerde euro is bestemd voor cultuur en natuurbehoud in uw regio. In Overijssel kon mede daardoor in 2013 aan 200 projecten een bedrag van ruim € 550.000 worden toegekend.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.