ccs krijgt 50000 euro voor schoolplein

Het Schoolpleinen ActieTeam van het Carmel College Salland heeft vandaag uit naam van het project ‘Gezonde Schoolpleinen’ een cheque ter waarde van 50.000 euro gekregen. Met dit geld wordt een uitdagend, groen en rookvrij schoolplein gebouwd. Jantje Beton start met de begeleiding bij de inrichting en aanleg. Hierbij geeft zij de leerlingen van de school een centrale rol. Jongeren weten als geen ander wat hen motiveert om te bewegen en buiten te spelen. De leerlingen ondertekenen met een reuzepen de cheque waarmee het project officieel van start gaat.

Jantje Beton, IVN, het RIVM Centrum Gezond Leven, de PO-Raad, VO-raad en MBO Raad helpen de komende twee jaar in totaal zeventig scholen uit het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs met de realisatie van een Gezond Schoolplein. Een Gezond Schoolplein prikkelt de fantasie, stimuleert beweging en leert over het belang van de natuur. Dit is belangrijk voor een gezonde ontwikkeling.

Het Carmel College Salland is daarom blij dat zij geselecteerd is. “Leerlingen geven zelf aan meer te willen sporten en bewegen in pauzes en vrije uren”, zegt Inga Lokate, projectleider van het Gezonde Schoolplein op het Carmel College Salland. “Onze school wil een gezonde leefstijl voor onze leerlingen en medewerkers stimuleren in een veilige, gezonde en uitdagende omgeving. Ook leerlingen geven aan dat ze graag meer zouden willen sporten en bewegen in pauzes en vrije uren en een gezellige pauzeplek willen waar ze zich thuis voelen. We zijn blij dat we nu de kans krijgen om onze voornemens te realiseren.“

De start van de bouw van het Gezonde Schoolplein wordt feestelijk én sportief gevierd. Omdat de leerlingen centraal staan bij de inrichting en aanleg, mogen zij de cheque van 50.000 euro ondertekenen. Voorafgaand aan de uitreiking is een workshop waarin leerlingen hun droombeeld van het nieuwe plein creatief tot uitbeeldingen kunnen brengen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.