carmel start met sloop

Het merendeel van de leerlingen en medewerkers van de sector havo/vwo zit inmiddels al op hun nieuwe tijdelijke leer- en werkplek. Binnenkort verhuist de laatste groep leerlingen en medewerkers naar het gedeelte van de oudbouw dat tijdelijk gehandhaafd blijft.

Zoals vaker in oude gebouwen het geval is, zit er asbest in de panelen aan de buitenzijde en in de kit van de ramen. Hoogeboom is gespecialiseerd in asbestverwijdering en gaat deze taak uitvoeren, uiteraard volgens de geldende wet- en regelgeving. Door elke pui in zijn geheel te verwijderen, waaronder de panelen, kozijnen en ramen, komt er geen asbest vrij.

Leerlingen, medewerkers en buren lopen dus geen risico. Toch heeft de school ervoor gekozen om op het moment van de sanering geen lessen te verzorgen in de aangrenzende lokalen.

Om overlast tijdens de sloop zoveel mogelijk te beperken, heeft de school duidelijke afspraken gemaakt met de sloper. De afspraken hebben betrekking op geluidsoverlast, trilling, stof en bouwverkeer. Veelvuldig overleg en korte lijntjes met de sloper moeten ervoor zorgen dat de sloop zo min mogelijk overlast veroorzaakt.

Met een uitgebreide nieuwsbrief informeert de school de medewerkers, leerlingen, ouders en buren over de activiteiten omtrent de sloop en de nieuwbouw. Bovendien vond 20 mei een bijeenkomst voor buurtbewoners plaats. Leerlingen worden rechtstreeks geïnformeerd door hun mentor. Op 21 juli start de nieuwbouw. In 2016 wordt de nieuwe school in gebruik genomen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.