bolster pakt beker na slotfeest leesvirus

Maandagochtend 12 mei vond het Leesvirus-slotfeest plaats in de bibliotheek Raalte; vijf groepen 6 van verschillende scholen uit de gemeente Raalte streden acht weken lang om de titel: ‘Meest besmette leesvirus-groep’. Na een gezellige ochtend met spelletjes over de gelezen boeken volgde de prijsuitreiking: groep 6 van de Bolster mocht de beker mee naar huis!

Het Leesvirus is één van de weinige virussen waarmee je graag besmet wilt raken; door het hebben van een Leesvirus krijg je enorm honger naar LEZEN, Leesplezier is de beste motivatie om heel veel Leeskilometers te maken. En langzamerhand is het wel voor iedereen bekend dat veel lezen betekent goede ontwikkeling van de woordenschat. Een flinke woordenschat is weer onontbeerlijk voor het begrijpend lezen, zaakvakken als aardrijkskunde, biologie, geschiedenis en zelfs rekenen zijn hierbij gebaat. Al die vakken beginnen immers met lezen!

De Bibliotheek levert naast dit Leesvirusproject vele andere leesbevorderings-programma’s voor scholen. En voor nog meer leesbevordering is de Bibliotheek al met heel wat scholen aan het samenwerken onder de noemer: de Bibliotheek op School.

Op de website van de Bibliotheek Raalte (staging2.bibliotheekraalte.nl) kunt u alle relevante informatie vinden!

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.