bissinghcrossers geen achterhoeks kampioen

Afgelopen zaterdag kregen de Bissinghcrossers een laatste kans om zich te plaatsen voor het Nederlands Kampioenschap. Tijdens deze laatste kwalificatie wedstrijd in Doetinchem werd er door 15 Ommense rijders gestreden voor de titel ‘Achterhoeks Kampioen’.

Uiteindelijk wisten Raimund van Oenen (cruisers 45+) en Cencia Waaijenberg (dames cruisers t/m 30 jaar) zich op het podium te fietsen. Raimund kwam in eerste instantie traag uit het starthek maar maakte op het eerste rechte stuk vier plekken goed. In vierde positie moest hij vervolgens op jacht naar de nummer drie en maakte het daarbij nog heel spannend. Hij besliste de strijd om de derde plek pas op een meter voor finish.

Cencia wist haar derde positie al halverwege de baan veilig te stellen, maar ook zij maakte het nog spannend toen ze in de laatste bocht een aanval opende op de rijdster in tweede positie. Helaas kwam ze hiervoor net te kort en moest ook zij genoegen nemen met het brons.

Danielle Gohl verdient na deze wedstrijd definitief de bijnaam ‘vierde vrouw’. Zoals ook vorig seizoen regelmatig gebeurde, eindigde ze in Doetinchem net naast het podium bij de dames cruisers 31 jaar en ouder. Sophie Lennips en Sander Waaijenberg moesten genoegen nemen met de respectievelijk vijfde en zesde plaats. Lynn Schuurman en Huub Spliethof kwamen helaas niet verder dan een achtste plaats in de finale. Nu kunnen de rijders zich op gaan maken voor de belangrijkste wedstrijd van het jaar: Het NK dat op 7 en 9 juni verreden zal worden in Nijverdal.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.