avondetappe zeven beklimmingen in salland

“Ik vind de Avondetappe Salland zeer goed klinken en het past natuurlijk heel goed in het beeld van fietsen, Mart Smeets, Tour de France en Alpe d’Huez. Omdat het goed en professioneel georganiseerd moet worden, heb ik contact gezocht met Stichting Duurzaam Onderweg. Zij zijn uitstekend bekend met het organiseren van fietstochten voor maatschappelijk (lokale) goede doelen,” aldus Jan van Heun.

Voorzitter Herman Kleine Koerkamp sluit zich hier bij aan: “Wij als Stichting Duurzaam Onderweg waren onmiddellijk enthousiast en willen er dan ook graag een jaarlijks fietsevenement van maken. Volgend jaar voor een ander maatschappelijk doel.”

De Avondetappe Salland kent 2 afstanden: De route van 70 km, speciaal voor wielrenners, gaat over de 7 bekendste en mooiste heuvels in Salland. De route van 30 km is zeer geschikt voor de E-bike en tevens als toertocht voor het hele gezin.

Beide routes zijn volledig gepijld en voor onderweg is er een pechservice aanwezig. Er kan tussen 18.00 uur en 19.00 uur worden gestart vanaf de Leeren Lampe aan de Almelosestraat 2 in Raalte. Iedere deelnemer krijgt een gratis consumptiemunt en er is zelfs de mogelijkheid om voor de tijd een lekkere pasta maaltijd te nuttigen tegen een aangepaste prijs. Hierbij is Hans Prakke aanwezig die bij de fietsliefhebbers vast nog bekend is als radioverslaggever van zowel de Tour de France als de wereldkampioenschappen wielrennen. Een interessante gesprekspartner tijdens deze maaltijd met een grote liefde voor de sport die op deze avond centraal staat.

De deelnemers zullen hartelijk ontvangen worden door een dweilorkest en tussen de bedrijven door verzorgt Profile Rudie Assink testrondes voor verschillende E-bike modellen. Tijdens dit evenement is Theo de Rooij ook aanwezig. Theo is bekend als profwielrenner en Raboploegdirecteur. Theo fietst tevens mee op de route van 30 km zodat hij zowel voor als na de Avondetappe aanwezig kan zijn. Er zal een kraampje staan waar onder meer het gesigneerde boek ‘Bezield’ van Theo de Rooij te koop is.

Deze opbrengst komt ook ten goede voor het goede doel. Herman: “Wij bij SDO werken graag samen met bevlogen partners. Door samen onze krachten te bundelen, combineren we een avond vol fietsplezier met een bijdrage aan een goed doel dat het geld zeer goed kan gebruiken. Solidariteit kan op zo’n avond samengaan met (fiets)plezier. Dat is toch een win-winsituatie?”

Jan: “Ondanks de negatieve berichten over de Alpe d’HuZes hopen we op veel deelname want hoe we het ook wenden of keren, er blijft veel geld nodig voor verder onderzoek naar de oorzaak van kanker. Het komt steeds dichterbij want ook in mijn naaste familie is een vorm van kanker geconstateerd. Dit is ook mede de reden om in het Ardagh team van mijn kameraad Bert Hekman uit Broekland mee te fietsen en de strijd weer aan te gaan tegen deze ziekte door samen 12x omhoog te fietsen. Want: opgeven is geen optie maar opgeven voor de Avondetappe is dat gelukkig wél.”

Meer informatie is te vinden op: staging2.stichtingduurzaamonderweg.nl . Daar kun je je ook vooraf inschrijven, dat wordt aangeraden door de organisatie. Bij de start van de fietstocht wordt het inschrijvingsformulier gescand en kan je direct starten. Maar je kunt natuurlijk ook aan het startbureau van de fietstocht op de avond zelf inschrijven.

Inschrijfkosten zijn 10 euro. Associés van SDO of leden van de NTFU krijgen 2 euro korting.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.