zes onk punten voor heiki laing

Tijdens de derde ONK wedstrijd in het Zeeuwse Axel heeft MX Twente rijder Heiki Laing een achttiende plaats behaald in de MX2 klasse. In deze klasse hadden zich veel GP en EK rijders ingeschreven waaronder Herlings, Tixier, Febrve, Petrov, Tonkov en Kullas. Zij wilden als voorbereiding op de GP van Valkenswaard aankomend weekend nog een wedstrijd mee pikken in het zware zand.

Tijdens de Kwalificatietraining zette Heiki een achttiende tijd op de klok. De start van de eerste manche was aanvankelijk goed maar in de eerste bocht was het dringen en duwen waardoor Heiki rond de dertigste plek aan de wedstrijd moest beginnen. Heiki was fit en begon aan de inhaalrace waar hij dertig minuten en twee ronden de tijd voor kreeg. In de eerste twintig minuten wist hij een flink aantal plekken te winnen en kroop naar het achterwiel van de vijftiende man. Het gat kon hij niet dichten waardoor Heiki op een zestiende plaats over de finish kwam.

De start van de tweede manche was beter en begon rond de twintigste plek. In de derde ronde deed hij op het wasbord een aanval op de negentiende plek maar kwam daarbij hard ten val. Met flinke pijn in zijn heup en knie strompelde hij terug naar zijn motor om deze weer op te pakken. Als laatste en met flinke achterstand kon hij de wedstrijd weer aanvangen. Met veel pijn heeft Heiki de wedstrijd in het zware zand afgemaakt en wist nog te finishen op een vijfentwintigste plek.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.