wijhe viert eerste koningsdag

Hoewel de naamswijziging naar Koningsdag voor sommigen toch eerst wel wennen was werd de sfeer van de “oude Koninginnedagen” in Wijhe naadloos voortgezet. Op een zonovergoten Van Dedemplein in Wijhe werd om 09.30 uur door burgemeester T. Strien en de voorzitter van het Verenigd Comité Wijhe Bernardien Marskamp – Van Aperlo het officiële startsein gegeven voor de eerste Koningsdag in Wijhe.

Traditioneel

Ook dit jaar stond de opening weer bol van traditie. De duiven werden gelost, de muziekverenigingen brachten een muzikale ode, het Wilhelmus werd gespeeld en meegezongen, de Nederlandse driekleur werd gehesen en de solexclub “’t Ventieldopje” werd weg getoeterd. Ook kinderen van groep 0, 1 en 2 werden in het Koningszonnetje gezet met hun mooiste Kroon/Tiara. Voorafgaand aan deze eerste Koningsdag was een toetjeswedstrijd op 19 april uitgeschreven die gewonnen werd door Mees Rooy met een heerlijke Zomerse Tiramisu.

Tentoonstelling

Meer dan 400 mensen bezochten de tentoonstelling in de Nicolaaskerk van bijzondere verzamelingen georganiseerd door Dientha van Munster en Riny v.d. Kolk Zo waren er bijzondere verzamelingen te zien van o.a. aanstekers, schilderijen, blikjes en een verzameling van C-1000 uitingen.

Sport

Na het officiële gedeelte op het van Dedemplein nam Sportstimulering Olst-Wijhe bezit van het plein met allerlei speeltoestellen, waar dankbaar gebruik van werd gemaakt door de jeugd. Vanaf 13.00 uur kon deelnemers starten met de fietspuzzeltocht die dit jaar in het teken stond van 200 jaar Koninkrijk. Meer dan 200 deelnemers fietsten met veel plezier de route van rond de 24 km. Een nieuw onderdeel van Koningsdag dit jaar was de Koningsloop van 1, 2 en 4 mijl van Wijhe. Om 19.00 uur startte de 1 en 2 mijl en om 20.00 uur startte de 4 mijl. Meer dan 95 deelnemers van jong tot oud namen deel aan dit nieuwe evenement.

Feest

Na de Koningsloop nam Het Wiejes Cabaret, naast de mooie liedjes, ook de politiek hier en daar flink op een prikkelende wijze op hak. Rond 22.15 uur werd met een grote vuurwerk-show bij Het Weytendaal deze 1e Koningsdag op feestelijk wijze afgesloten waarna het nog lang gezellig bleef in de diverse kroegen

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.