wesepe krijgt een cultureel minifestival

Het cultureel minifestival Wij-land gaat definitief door, nu de Plattelandsvereniging Labor positief is over de plannen. Op zaterdag 13 september staat het festival gepland. Wij-land bestaat uit beeldende kunst, theater, muziek en literatuur. Het ééndaagse minifestival is bedoeld voor jong en oud.

Activiteiten

De activiteiten spelen zich af op straat, bij Wesepenaren thuis, in en om de Nicolaaskerk en in het Wapen van Wesepe. Er komt een route door het dorp, waarbij de bezoeker de mogelijkheid heeft om te kiezen wat hij wanneer wil zien. De dag begint met van een wandeling in de ochtend en eindigt in de late uurtjes in het Wapen van Wesepe.

Tips

Gedurende de dag zijn er diverse optredens bij dorpsbewoners in de huiskamer. De programmering van Wij-land heeft een lokaal en regionaal karakter, waarbij gestreefd wordt om nieuwe verbindingen te leggen en nieuwe ontmoetingen te realiseren. Om alvast een tipje van de sluier op te lichten: de plaatselijke harmonie zal samenwerken met geluidskunstenaar Jeroen Diepenmaat uit Deventer om speciaal voor Wij-land een nieuw geluid te laten horen. De pianiste Marriette Hehakaya uit Wesepe zal haar huis openstellen om te vertellen over haar liefde voor muziek waarbij zij natuurlijk één en ander zal laten horen.

Optredens

Ook de initiator van het festival, beeldend kunstenaar Heleen Simons, zal haar huis ter beschikking stellen. Bij haar thuis zal de Deventer theatergroep de Maandagskinderen een aantal optredens verzorgen. Verder zal er gedurende de dag van alles te beleven zijn in en om de Nicolaaskerk en het Wapen van Wesepe. Voor meer tipjes van de sluier moet je nog even geduld hebben.

Je kunt de vorderingen volgen via Twitter: https://twitter.com/WijlandWesepe en Facebook: https://staging2.facebook.com/pages/WIJ-land.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.