vvd hield rekening met foute afloop

Dat de coalitiebesprekingen in Raalte voortgezet worden zonder VVD, komt voor de liberalen niet als een verrassing. Afgelopen zaterdag werd bekend dat de coalitiebesprekingen in Raalte worden voortgezet tussen Gemeentebelangen en CDA. “We hadden hier al wel rekening mee gehouden.

De VVD werd bij de gemeenteraadsverkiezingen beloond voor haar duidelijke standpunten. Tegen de landelijke trend in hebben we een zetel gewonnen. We waren daarom zeker bereid verantwoordelijkheid te nemen, en mee te praten over een nieuw te vormen coalitie. Onze inbreng moest natuurlijk wel zichtbaar zijn”, aldus de fractie. “Voor ons was het vanaf het begin duidelijk dat we niet klakkeloos zouden ‘tekenen bij het kruisje’ ”.

“Gemeentebelangen wilde als grootste partij vernieuwend bezig zijn, dus die kans kregen ze. In de contacten hebben we gekozen voor een constructieve insteek, ook al duurde het allemaal langer dan nodig was. We hadden er ook wel begrip voor dat Gemeentebelangen wat extra tijd nodig had, omdat zij deze formatie voor het eerst doen.”

“Het eerste gesprek werd echter wel duidelijk dat ‘verfrissend’ en ‘transparant’ holle woorden waren. Gemeentebelangen lijkt vooral zelf geen idee te hebben hoe ze de problemen willen oplossen. Iedereen heeft voorstellen gedaan om het gat van 3,3 miljoen in te vullen, behalve GB. Niets transparant dus. Nu wil GB weer overleg met de hele raad over de bezuiniging… Dit schiet allemaal niet op.”

Wat de VVD-fractie betreft moet Gemeentebelangen nu eerst zelf maar eens zeggen wat ze wil. “” We zitten inmiddels bijna zes weken na de verkiezingen.”

VVD: “Zijn we gerust op de afloop? Nee, bepaald niet. We hebben onder andere gepleit voor samenhang in investeringen in het centrum, in infrastructuur, voor ruimte voor sport en toeristisch beleid, we hebben voorstellen gedaan voor een beter financieel beleid, voor minder regels en meer samenwerking rond beheer openbaar groen. Maar dat bleken bij voorbaat dus breekpunten.”

“CDA en GB hebben laten merken vooral voortzetting van het beleid de afgelopen jaren te willen en over andere zaken feitelijk niet te willen praten. We zagen al dat in alle scenario’s de OZB bij voorbaat weer verhoogd wordt. Dat is niet onze lijn, dus nee: we waren niet verrast.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.