voorstelling geeft transitie jeugdzorg gezicht

“We zijn tot elkaar veroordeeld. Wij en u. Vanaf volgend jaar. En wij weten niet of u daarop zit te wachten. Daarom dachten we: we komen even langs. Kunnen we praten.” Met deze woorden opent de theatervoorstelling ‘Luister’ gemaakt door zes jongeren die Trias Jeugdhulp ondersteunt of ondersteund heeft, samen met theater The Young Ones.

De jongeren vertellen in deze voorstelling over hun eigen ervaringen met jeugdzorg. Met ‘Luister’ maken de jongeren een tournee langs gemeenten in Overijssel. Daar vertellen ze hun verhaal aan wethouders, gemeenteraadsleden en ambtenaren betrokken bij jeugdzorg en aan iedereen die het maar horen wil.

Op 1 januari 2015 is de nieuwe jeugdwet van kracht en worden gemeenten verantwoordelijk voor alle jeugdzorg. In 2014 wordt er volop gewerkt aan de voorbereiding hiervan. Daarbij is het geluid van ervaren jongeren zelf van wezenlijk belang. Daarom hebben Trias Jeugdhulp en The Young Ones het initiatief genomen tot een voorstelling over (de transitie van de) jeugdzorg zoals jongeren dat beleven.

De voorstelling wordt op 28 april in Zwolle en op 30 april in Wijhe opgevoerd.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.