voorlichting online privacy en cyberpesten

Zwolse studenten van Christelijke Hogeschool Windesheim hebben voorlichtingen ontwikkeld over online privacy en cyberpesten. Ze kwamen op het idee na de zelfmoord van een medestudent. Het doel van deze voorlichtingen is om middelbare scholieren bewust te maken van de risico’s en gevolgen van internet en cyberpesten.

Door de inzet van studenten tussen de 18 en 21 jaar heeft SAPRI Nederland een betere aansluiting met de doelgroep. De eerste pilots zijn gegeven bij AOC de Groene Welle te Zwolle en waren een succes. De leerlingen uit 3B en 3G waren enthousiast en de voorlichtingen hebben indruk op ze gemaakt. SAPRI Nederland gaat in op het probleem, de bewustwording, het gevolg en het voorkomen van gevaar op internet. Onderwerpen als webcamhacking, social media, WhatsApp en accountbeveiliging komen terug in de voorlichtingen.

Uit onderzoek van het CBS blijkt dat ruim 1 op de 10 jongeren tussen de 15 en 18 jaar jaarlijks te maken hebben met pesten, roddelen, chantage of bedreiging via het internet. Het pesten kan zelfs leiden tot zelfdoding. Verder wordt 10% van de werkzoekenden niet aangenomen wegens berichten, foto’s of video’s op het internet volgens NRC. Dit komt vooral doordat scholieren zich niet bewust zijn van wat ze wel en niet op het internet kunnen zetten.

SAPRI Nederland is opgericht door zes studenten van de minor Zelfstandig Ondernemen. Zij zitten in het tweede jaar van hun hbo-opleiding aan Windesheim. Geïnteresseerd? Kijk op staging2.sapri.nl.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.