voorbereiding ontmoetingsplek gestart

Op 22 april is er gestart met het maken van afspraken over het gebruik van de JOP door de jongeren. Dit is in een overleg gedaan met de jongeren, buurtbewoners, gemeente, jongerenwerk en politie.

Al een aantal jaren vragen jongeren om een ontmoetingsplek waar ze mogen verblijven. Er zijn in Raalte maar heel weinig plekken die geen woningen in de directe omgeving hebben en dus ontstaat er snel overlast. De jongeren worden daar dan weggestuurd en kunnen vervolgens nergens terecht. In maart 2013 heeft de gemeente het voornemen uitgesproken om een jongerenontmoetingsplaats (JOP) te realiseren in park Drostenkamp. Dit leidde tot vragen en weerstand vanuit de buurtbewoners.

In 2013 heeft de gemeente daarom regelmatig met buurtbewoners overleg gehad over het voornemen om een JOP in Drostenkamp te plaatsen. Afgesproken is dat in de zomer van 2013 de ervaren overlast in Drostenkamp in kaart zou worden gebracht en actief gemeld zou worden door de bewoners. De zomerperiode in de omgeving van Drostenkamp verliep zonder jeugd gerelateerde meldingen vanuit de buurt en is vanuit het oogpunt van politie, jongerenwerk en de gemeente dan ook goed verlopen. Conclusie was dat met de jongeren goede afspraken kunnen maken en dat de volgende stappen richting een JOP gezet kunnen worden.

Bij het realiseren van de JOP worden goede afspraken gemaakt over het gebruik van de JOP en de evaluatie daarvan. Het gaat immers niet alleen om wat de jongeren willen. De overige gebruikers van het park, de buurtbewoners en het Carmel College moeten geen hinder ondervinden van de aanwezigheid van de JOP in het park.

Op 22 april heeft de gemeente gesproken met buurtbewoners, jongeren, jongerenwerk en politie over het beheer en gebruik van de JOP. Het was een overleg waarin begrip was voor de wederzijdse wensen van zowel jongeren als buurtbewoners.

Op korte termijn worden in een beheerplan JOP de gemaakte afspraken vastgelegd over het gebruik van de JOP en de omgeving door de jongeren. Daarnaast is er controle op het gebruik van de JOP, op welke wijze de overlast wordt gemeld en de evaluatie van de JOP. De bewoners rond het park worden door de gemeente per brief op de hoogte gesteld van de afspraken en het beheerplan.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.