vital center raalte 10 miles en music

De Vital Center 10 Mijl van Raalte wordt vrijdag 16 mei voor de tweede keer gehouden. De 10 mijl is een populaire afstand bij hardlopers omdat het een mooi tussenstation is om van 10 kilometer, via de 10 Engelse Mijl naar de halve marathon te lopen.

Om die reden heeft de organisatie na 15 jaar de halve marathon ingeruild voor de 10 mijl. Vooral ook omdat deze wedstrijd uitstekend past in het trainingsschema van de halve marathon van Zwolle. Met deze loop biedt de wedstrijd veel regionale lopers de gelegenheid om even een testloopje te doen als voorbereiding.

Met nog meer muziek langs het parcours wil de organisatie de lopers met een stevige beat aanmoedigen om het beste uit zichzelf te halen. “Met 3 DJ’s en een liveband moet dit toch lukken,” aldus Peter van Assem, voorzitter van de organisatie Stichting 10 Mijl van Raalte die samen met AV Salland verwacht dat het aantal deelnemers op deze afstand misschien wel de 200 gaat raken (vorig jaar 179).

Op 16 mei wordt eerst gestart met de ‘1 kilometer ik lekker Fit Run’. In de categorie 10 t/m 12 jaar verdienen de snelste twee meisjes en de snelste twee jongens een startbewijs voor de AA Drink FBK-Games op 8 juni in Hengelo.

Voor de Joop van den Enk bedrijveloop heeft de organisatie al een recordaantal teams mogen inschrijven. Samen met je collega’s een prestatie neerzetten. Lekker sporten en samenwerken om een goed teamresultaat neer te zetten. Teambuilding, presteren en lekker nagenieten met een hapje en drankje. Een team bestaat uit 3 of 4 lopers. De afstand is 5 kilometer.

Het team mag uit een mix van mannen en vrouwen bestaan. Dankzij de compensatiefactor kunnen de vrouwen de uitdaging om de snelste tijden met de mannen aan. De tijden van de drie snelste lopers uit het team worden bij elkaar opgeteld voor het eindklassement. De lopers worden ook opgenomen in het individuele eindklassement. Flesjes water worden aangeboden door Raalte Gezond.

Wil je nog meedoen aan een van de afstanden of aan de bedrijvenloop? Ga naar de website: staging2.10mijlvanraalte.nl en schrijf je in.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.