Home / archiefcentraal / vijf coalitievarianten voor raalte

vijf coalitievarianten voor raalte

1: CDA en Gemeentebelangen

2: Gemeentebelangen, CDA en VVD

3: Gemeentebelangen, VVD, Lokaal Alternatief en D66

4: Gemeentebelangen, VVD, D66 en eventueel SP

5: Alle partijen uit de raad (Gemeentebelangen, CDA, VVD, D66, SP, Lokaal Alternatief en PvdA)

Informateur Kiekebosch bracht maandagavond verslag uit van de gesprekken die hij met alle partijen uit de raad voerde. Hij sprak van prettige en open gesprekken, die er in sommige gevallen stevig aan toe gingen.

De informateur vroeg de partijen om komende woensdagavond antwoord te geven op vier vragen. Die vragen zijn onder meer welke coalitievoorkeur de partijen hebben, welke variant op een inhoudelijke bijdrage kunnen rekenen (ook als de partij niet in de coalitie zit), welke variant geen voorkeur geniet en welke coalitie op voorhand afgewezen wordt.

Woensdagavond mag elke partij 10 minuten het woord voeren over hun inzichten en voorkeuren. Daarna wordt de vergadering geschorst en treedt Gemeentebelangen in overleg om vervolgens met een voorstel voor de formatie te komen. Dan wordt ook duidelijk welke koers wordt ingeslagen aangaande de coalitievorming.

Lees ook

Collecties historische publicaties deels samengevoegd

Rijnbrink, Athenaeumbibliotheek en Historisch Centrum Overijssel ondertekenen convenant REGIO – Als geïnteresseerde in historische publicaties …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.