Home / archiefcentraal / vier de lente ga naar aspergemanifestatie

vier de lente ga naar aspergemanifestatie

In de tuin van landgoed Den Alerdinck in Laag Zuthem vindt op zondag 27 april van 12.00 uur tot 17.00 uur de Sallandse Aspergemanifestatie plaats. De Sallandse Aspergemanifestatie is een combinatie van streekproducten, kunst en genieten van het buitenleven.

Snuffel langs kraampjes naar leuke spulletjes en lifestyle artikelen. Geniet van ambachtelijk (asperge)ijs van IJsboerderij Ôans uit Holten, verse mosterd en delicatessen van Antonia’s Mosterd uit Haarle of heerlijke kaasjes van Kaasboerderij Heileuver uit Ommen. Proef een fruitig genietsapje gemaakt met zuivel en vers fruit uit Salland van Smoothie Batidos uit Holten. Proef een lekker wijntje van het Wijngilde uit Raalte of probeer een geitenkaasje van Holterman uit Mariënheem.

Al eens Sallands Houtovenbrood geproefd of (h)eerlijke olijfolie van Lados uit Deventer? Snuffel tussen leuke tassen en sieraden van Per Voi uit Wijhe of schrijf je in voor een workshop Victoriaanse papieren rozen maken. Tassen vol geladen en je buik vol gegeten? Neem dan een kijkje bij de schilderijen van José Reuvekamp uit Heino.

Naast het geweldige aanbod van streekproducten en andere leuke spulletjes kun je kijken naar een schaapherder die een kudde heideschapen over het terrein drijft, doe mee met de aspergeschilwedstrijd of volg een rondleiding in havezate Den Alerdinck. Bekijk hoe koks van Hotel Restaurant de Zwaan uit Raalte aspergegerechtjes bereiden en neem plaats op het gezellige proefplein. Een aspergegerecht laten bereiden op een barbecue? Ook dat kan tijdens de Sallandse Aspergemanifestatie.

Aspergebedrijf Ogink uit Raalte vertelt je alles over de teelt van de asperge en je kunt bij zijn kraam dagverse Sallandse asperges kopen. Komende zomer een leuk dagje uit? Uiteraard staat het Salland promoteam klaar om je daarbij te adviseren.

Je vindt Landgoed Den Alerdinck aan de Den Alerdinckweg 1 in Laag Zuthem. Entree kost 3,50 voor volwassenen, kinderen tot en met 16 jaar mogen gratis naar binnen.

Lees ook

Collecties historische publicaties deels samengevoegd

Rijnbrink, Athenaeumbibliotheek en Historisch Centrum Overijssel ondertekenen convenant REGIO – Als geïnteresseerde in historische publicaties …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.