vernieuwende live acts tijdens orangepop

Orangepop is inmiddels een begrip in Nieuw Heeten. Na een zeer succesvolle editie met Kensington vorig jaar, gaat stichting ’t VAT ’98 ook dit jaar met verschillende live bands weer een openluchtfestival neerzetten. Op het plein komt een podium voor de bands en twee DJ’s. De muziek is gevarieerd en vernieuwend met bands als Bad News en Wraak van Salland-deelnemer Radio Days.

Vijf bands gaan optredens tijdens het festival op Koningsdag. Zo komt Poor John, een band van twee broers uit de Achterhoek. Deze band kan het publiek wel eens verrassen, omdat een van de broers gitaar en drum tegelijk speelt. Daarnaast treedt Bad News op. “Deze band bestaat uit heren en één dame die studeren aan de rockacademie”, vertelt Sander Schiphorst, een van de organisatoren van Orangepop. “Omdat het echt muzikanten zijn, doen ze iets anders dan al die andere coverbandjes. Dit past bij ons, omdat we als festival willen vernieuwen.”

Zanger Wimmie Bouma komt voor de fans van Nederlandstalige muziek. “Wimmie schijnt de nieuwe Jannes te zijn. Dus wij verwachten veel van hem”, vervolgt Sander. Daarnaast zal Nix optreden. Deze band uit Holten speelt Rock & Roll met een knipoog. Om de live-optredens af te maken komt Radio Days. “Wij hebben Radio Days gescout tijdens de Wraak van Salland. Wij denken dat dit de nieuwe Kensington kan worden. Zo stonden ze al in het voorprogramma van Ilse de Lange”, zegt Sander. “Wij denken dat ze kunnen doorbreken, dus mogen ze niet ontbreken Orangepop.”

Tijdens Koningsdag kun je met het hele gezin naar Nieuw Heeten komen, want ook aan vermaak voor kinderen is gedacht. “Koningsdag is toch een moment waarop je graag met je gezin wat wil gaan doen”, vertelt Sander. “Wij zijn anders dan andere festivals, omdat we speciaal voor kinderen op het speelplein een springkussen en meer hebben staan. Dit is afgeschermd van het festival, dus heel veilig. Zo kunnen de ouders naar live muziek luisteren, terwijl de kinderen spelen.”

Het kleinschalige festival is ook dit jaar weer gratis te bezoeken. Dit maakt het voor mensen uit de omgeving makkelijk om even langs te komen. “Voor veel dagfestivals betaal je zo vijftien tot twintig euro, dan moet je eigenlijk ook de hele dag blijven”, zegt Sander. “Mensen uit Nieuw Heeten komen altijd wel even kijken, maar voor mensen uit de omgeving is het makkelijk om even de fiets te pakken en te komen omdat het gratis is.”

Orangepop gaat niets anders doen, ondanks dat het de eerste Koningsdag is. “Het gaat ons om de feestdag, eerst voor de Koningin en nu voor de Koning. Orange is ook de verwijzing naar het koningshuis, maar voor de rest lijken we niets op een traditioneel feest met koekhappen en zaklopen”, legt Sander uit. “De afgelopen jaren heeft wel uitgewezen dat als het mooi weer is, onze formule werkt. Als het maar gezellig is, daar doen we het voor.”

Orangepop is op 26 april van 15.00 uur tot 24.00 uur in Nieuw Heeten. Entree voor het festival is gratis en iedereen is welkom. Voor meer informatie kijk je op de Facebookpagina: https://staging2.facebook.com/orangepopnh.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.