vader en zoon herenigd op de planken

De vader en zijn ‘verloren zoon’ zijn weer herenigd. Erwin Nyhoff en zoon Jim verzorgen namelijk voor het eerst sinds drie jaar luisterconcerten in Hellendoorn, Raalte en Dalfsen. Met hun sublieme tweestemmige samenzang als voornaamste wapenfeit. ,,We willen oppikken waar we drie jaar geleden zijn gebleven.”

De aanleiding waarom vader en zoon al jaren niet meer samen optraden is van praktische aard. Nyhoff, die in het verleden furore maakte met The Prodigal Sons, was de afgelopen jaren namelijk razend druk. Vanwege zijn deelname aan het kijkcijferkanon The Voice of Holland. Nadat hij het daarin tot de grote finale schopte, brak een periode van gekte los. ,,Maar de laatste tijd heb ik weer wat meer ruimte in mijn agenda. Hoogste tijd dus om samen weer met Jim op pad te gaan.”

Jim heeft vanaf zijn dertiende een aantal jaren bij Erwin en partner Willemien gewoond. ,,Hij speelde toen al wat gitaar. In de periode dat hij hier woonde, begonnen we ook samen te spelen. Ik liet hem kennismaken met mijn grote voorbeelden: Elvis, Chuck Berry, The Beatles, Stones, Everly Brothers, Simon and Garfunkel, Bob Dylan, Bruce Springsteen, Hank Williams, Creedence, Led Zeppelin, maar ook AC/DC, Jimi Hendrix en Neil Young. Jim vond het allemaal geweldig. Hij heeft net als ik een zeer brede smaak.”

Aanvankelijk speelden ze vooral samen in de huiskamer. ,,Maar af en toe tourden we door Overijssel en Gelderland en stopten de auto op een mooie plek, picknickten en speelden en zongen wat.”

Wat bij de twee vooral opvalt is de harmonische samenzang. Muziekkenners stellen vaak vast dat je de fraaiste samenzang treft bij muzikanten die familie van elkaar zijn. Met The Beach Boys als ultieme voorbeeld. Ook bij Nyhoff en zoon is dat het geval. ,,In die tijd dat Jim en ik er regelmatig op uit trokken, gingen we steeds vaker tweestemmig zinnen. Nummers van The Everly Brothers, Simon and Garfunkel en The Beatles. Vanaf zijn vijftiende nam ik Jim steeds vaker mee naar mijn optredens in theaters, cafés en feesten. Waarna we later meermalen samen op de planken hebben gestaan. Door The Voice is dat er de afgelopen jaren niet meer van gekomen, maar daar komt nu dus verandering in. Dat doen we in de vorm van luisterconcerten. Al klinkt dat misschien wat misleidend, want er zit best het nodige pit in ons repertoire. Hoe dan ook, na drie jaar hebben we zin de muzikale draad weer op te pikken.”

Waarbij de Nyhoffjes muzikale versterking krijgen. In Raalte van zangeres/songwriter/pianiste Rosalie Meijer uit Raalte en in Dalfsen van gastzangeres Yvette Herbrink uit Vilsteren (gemeente Ommen). ,,Waar we erg blij mee zijn, want het zijn beiden ongelooflijk getalenteerde musici.”

Optredens: 23 maart De Kroon in Hellendoorn, 6 april Zaal Zwakenberg in Raalte, 4 mei café-restaurant Madrid Dalfsen (buurtschap Hessum). Alle drie optredens beginnen om 14.30 uur, zaal open 14.00 uur. De entree bedraagt 15 euro.

Meer info: staging2.erwinnyhoff.nl, reserveren via info@erwinnyhoff.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.