stromeester rens stro en vrienden

Rens: “Het bouwen van een strobalen huis gaat in Nederland bijna altijd samen met hout. Een dragend houten skelet zorgt voor de stabiliteit. Stro combineert heel goed met hout. Stro voegt zich naar het hout. Het hout houdt het stro op zijn plaats.

Stro en hout gaan naast elkaar in de woning. Twee materialen die zo verbonden zijn, dat lijkt op een vriendschap. Wel een beetje een eenkennige vriendschap, dat wel. Net mensen. Wij worden vrienden met mensen waar wij ons mee verbonden voelen omdat zij in dezelfde straat wonen of dezelfde sport beoefenen, of dezelfde kleur hebben.

Stro en hout zijn bevriend. Stro en leem ook. Leem behoedt stro voor brand en stro is een goede drager voor de leem. Stro laat zich ook goed afwerken met kalk. Kalk beschermt het stro tegen de weersinvloeden Het is de jas van het stro. Stro heeft ook een hoed nodig, een dak met liefst een groot dakoverstek. En stro kan niet tegen natte voeten, dus heeft ze laarzen nodig, een borstwering van zestig of tachtig centimeter.

Stro is ook wel een vriend van de mens. Ze houdt je lekker warm. En in de zomer lekker koel. Het is altijd prettig in een strobalenhuis. Zorg wel zelf voor goede vrienden en voor een goed huwelijk.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.