stichting luttenbergwoont koopt maria oord

De Stichting LuttenbergWoont heeft het voormalige verzorgingshuis Maria-Oord gekocht. Op vrijdag 25 april is bij de notaris de formele akte ondertekend door vertegenwoordigers van de Stichting en de verkopende partij Zorggroep Raalte.

In september 2012 maakte directeur Henk van Kampen van de Zorggroep bekend dat Maria-Oord zou gaan sluiten. Het overheidsbeleid, de forse renovatiekosten en de beperkte schaalgrootte brachten hem tot dit pijnlijke besluit. Voor de inwoners van Luttenberg onder leiding van Plaatselijk Belang vormde dit bericht de start van een proces om een alternatieve toekomst voor dit karakteristieke pand te ontwikkelen.

Een jaar later presenteerde de nieuw opgerichte Stichting LuttenbergWoont zich met een plan om Maria-Oord te behouden en om te bouwen tot een modern complex met seniorenappartementen. Dit plan kan sindsdien rekenen op veel bijval en draagvlak vanuit de lokale bevolking. De volgende stap in het proces was het verkrijgen van de benodigde financiën voor de aankoop en ook dat bleek met hulp vanuit de locale gemeenschap uiteindelijk haalbaar.

Zo zaten de bestuursleden van de Stichting in de personen van Theo Solen, Herman Holtmaat en Gerrold Hulsman afgelopen vrijdag vol trots samen bij de notaris om met directeur Henk van Kampen van Zorggroep Raalte de akte te laten passeren. ‘Waarin een klein dorp (opnieuw) groot kan zijn’ was het overheersende gevoel.

Ook Van Kampen is bijzonder content met het feit dat Maria-Oord zo een nieuwe maatschappelijke toekomst tegemoet kan gaan en noemde deze uitkomst een uniek voorbeeld in Nederland hoe burgers hun eigen verantwoordelijkheid nemen voor elkaar en de eigen leefomgeving.

Voorlopig blijft Zozijn de tijdelijke huurder van het pand en intussen werkt de Stichting verder aan de plannen voor de nieuw- en aangepaste verbouw.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.