Home / archiefcentraal / starterswoningen voor heeten

starterswoningen voor heeten

Wethouder Wagenmans: “Als gemeente willen we graag koopstarters de kans geven om een eerste eigen huis te ontwerpen en te realiseren. Hiermee geven we een impuls aan bouwinitiatieven en stimuleren wij de bouw van eigen woningen.”

CPO staat voor Collectief Particulier Opdrachtgeverschap. Het is een ontwikkelvorm waarbij de toekomstige bewoners zelf en gezamenlijk ontwikkelaar zijn van de te bouwen eigen woning. Dit biedt voordelen als veel keuzevrijheid en het besparen van kosten door gezamenlijk inkopen en aanbesteden. Het is de eerste keer in Raalte dat deze vorm van bouwen voor starterswoningen toegepast wordt.

Een groep van 16 enthousiaste starters in Heeten heeft hiervoor een vereniging opgericht. De afgelopen maanden zijn ze druk geweest met het uitwerken van hun bouwplannen. Inmiddels liggen de bouwtekeningen klaar en worden de laatste puntjes op de i gezet.

De starters hopen in juni te starten met de bouw van hun woningen.

Lees ook

Werkzaamheden N340: Kwekerij Onderdijk stelt uit frustratie groene ontheffingskaart beschikbaar

DALFSEN – Kwekerij Onderdijk in Dalfsen heeft in verband met de komende werkzaamheden aan de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.