sponsorloop horizon levert 3400 euro op

Ieder jaar zetten de leerlingen van de Horizon zich tijdens de Vastenactie in voor een goed doel. Dit jaar was dat het onderwijsproject Ang Galing! – Knap Gedaan! in de Filipijnen. De kinderen zijn maandag 14 april een sportieve uitdaging aangegaan met een sponsorloop op het grasveld naast de school om zo geld in te zamelen. Alle kinderen, van kleuters tot groep 8, hebben meegedaan.

Het project Ang Galing vindt plaats in Ilalim ngTulay (Onder de brug). Hier leven ongeveer 100 gezinnen in armoedige omstandigheden. Sommige al meer dan 20 jaar. Kinderen gaan onregelmatig of zelfs helemaal niet naar school. Als ze wel gaan hebben ze vaak een leerachterstand.

Het project is onder de aandacht gebracht door John Berendsen, leerkracht van de Bongerd in Boerhaar. Hij zet zich met zijn school al langere tijd in voor deze gezinnen en hun kinderen. Het project heeft in januari 2014 de Johan Windprijs gewonnen van de stichting mijnplein. Dat betekent dat meerdere scholen van de stichting, waaronder dus de Bongerd en de Horizon, zich dit jaar gaan inzetten om het project te ondersteunen. De prijs stelt John Berendsen in staat om het project later dit jaar zelf te gaan bezoeken.

Naast deze actie voor de Filipijnen zijn de kinderen van de Horizon de afgelopen week ook bezig geweest met het zorgen voor je medemens in je naaste omgeving. Dit hebben ze gedaan door bijvoorbeeld klusjes te doen, iets moois te maken voor een ander, eten te sparen voor de voedselbank of spelletjes te doen met ouderen. Zo leren de kinderen om zorg te hebben voor elkaar.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.