Home / archiefcentraal / salland wil alleen verkiesbaren op kieslijst

salland wil alleen verkiesbaren op kieslijst

Als je op de kieslijst staat, dan moet je ook verkiesbaar zijn! Dat is de mening van Salland. Maar liefst negentig procent van de deelnemers aan de poll was het eens met de stelling. De overige tien procent vinkte aan het nodig te vinden dat iedereen op de kieslijst ook daadwerkelijk verkiesbaar is.

Aanleiding voor deze stelling was natuurlijk de discussie omtrent de verkiezing van Sabine Uitslag voor CDA Olst-Wijhe is ontstaan. Uitslag stond dertiende op de kieslijst van het CDA, maar werd met voorkeursstemmen in de gemeenteraad gekozen. In de gemeenteraad neemt Uitslag echter geen plaats, ze doet afstand van haar raadszetel. Het ontbreekt Uitslag simpelweg aan tijd om in de gemeenteraad zitting te nemen. Een gezin en een opstartend bedrijf maken dat ze het al druk genoeg heeft. Ze fungeerde enkel als lijstduwer stelt ze.

De stelling van deze week gaat over ziek melden op het werk. Uit onderzoek van het CBS blijkt dat het ziekteverzuim op het laagste punt staat sinds 1996. Per duizend werknemers melden zich er 39 ziek. Reden zou zijn dat mensen bang zijn hun baan te verliezen wanneer ze zich ziek melden. Hoe zit dat bij jou? Meld jij je minder snel ziek omdat je bang bent je baan te verliezen? Ga naar www.sallandcentraal.nl en doe mee aan de poll.

Als je op de kieslijst staat, moet je verkiesbaar zijn

Eens: 90 %

Oneens: 10 %

Lees ook

Jaarverslag: SallandWonen tevreden, maar ook zorgen over financiën

RAALTE – Corona of niet, SallandWonen heeft de belangrijkste projecten die gepland stonden voor het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.