ruim tachtig reacties op profiel burgemeester

De oproep van de gemeente Raalte aan inwoners om mee te denken over het profiel van de nieuwe burgemeester heeft 83 reacties opgeleverd. Inwoners, verenigingen en bedrijven uit de gemeente Raalte mochten meepraten over het profiel waaraan de nieuwe burgemeester van Raalte volgens hen moet voldoen. Tot afgelopen vrijdag kon je een formulier inleveren met daarop eigenschappen waaraan de burgemeester volgens jou moet voldoen.

De ingediende reacties worden nu door de gemeente geïnventariseerd. Midden volgende week wordt de profielschets voorgelegd aan de gemeenteraad. De vaststelling van de profielschets is op 15 meiin bijzijn van de Commissaris van de Koning Ank Bijleveld. Dat gebeurt in een openbare raadsvergadering.

De gevraagde inspraak van Raalte was het eerste waarneembare feit van de zoektocht naar een nieuwe burgemeester. Piet Zoon neemt op 1 december afscheid als burgemeester, hij gaat dan met pensioen.

Nadat de profielschets op 15 mei is vastgesteld, gaat de vacature ongeveer een week later open. De Commissaris van de Koning maakt vervolgens uit de reacties een eerste selectie uit de sollicitatiebrieven aan de hand van de profielschets die is opgesteld. Ook voert de Commissaris de eerste gesprekken met kandidaten. Aan de hand daarvan stelt ze een voorselectie op die vervolgens eind augustus wordt doorgeseind aan de vertrouwenscommissie in Raalte.

Die vertrouwenscommissie gaat vervolgens in september gesprekken voeren met de kandidaten, waarna een besloten raadsvergadering volgt. In die vergadering worden de nummers 1 en 2 voor de functie van burgemeester vastgesteld, waarna vervolgens begin oktober een definitieve opvolger van Zoon wordt aangewezen. De opvolger wordt rond 1 december geïnstalleerd, waarna Piet Zoon met pensioen kan.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.