reunie frc en ccs fcbos race

Vandaag is het zo ver. In de aanloop is het altijd spannend : hoeveel mensen komen er? Komen er ook oud-klasgenoten van mij? Altijd leuk om de lijst van aanmeldingen nog eens langs te lopen. En komen er ook veel docenten en andere personeelsleden? Je hebt toch wel wat met sommigen van die mensen. Je hebt samen van alles meegemaakt. Niet alleen in de lessen of in de pauzes, maar ook bij die activiteiten buiten de lessen om. Zo stond het FRC er om bekend dat er veel aandacht werd geschonken aan leerlingenfeesten , zoals bijgaande foto van een botenrace op het kanaal van Raalte naar Heeten. De wedstrijd heette : de F.C.Bos-race, vernoemd naar de toenmalige rector, pater Bos. De feestelijkheden waren in 1985 opgezet naar aanleiding van het tienjarig bestaan van de havo/vwo in Raalte. Wellicht herkennen mensen zich nog, nu bijna dertig jaar later.

Het is soms wel heel verrassend om eens door die oude fotoboeken en schoolgidsen te bladeren. Op 12 april, tijdens de reünie, zullen we in een groot lokaal de fotoboeken ter inzage neerleggen. Een zoektocht volgt dan meestal. Op zoek naar je eigen sporen en die van anderen, zoals je ouders of vrienden van vroeger. En dan zie je ineens weer een beeld dat je verrast. Heb ik dat ook meegemaakt? Wie was er toen ook al weer bij? Ik was dat beeld helemaal vergeten. In de aanloop naar de reünie spreken mensen je ook wel aan. “Ik heb het artikel gelezen… Je bent er maar druk mee, geloof ik. Loopt het een beetje? Is er voldoende belangstelling?”.

Ter gelegenheid van de reünie krijgen de gasten allemaal een glossy mee met herinneringen aan de ‘oude’ school. Het oude gebouw zal na de maand mei in fases gesloopt gaan worden om plaats te maken voor een nieuw schoolgebouw. Wat blijft er over van het oude, zo vertrouwde? Er gaan wellicht dierbare dingen verdwijnen. Er komen weer nieuwe voor in de plaats. Zo zullen ook de eindexamengeschenken voor een groot deel verdwijnen. Het is een goede gewoonte op de havo/vwo dat de eindexamenleerlingen bij het afscheid een eindexamengeschenk aan de school aanbieden als een herinnering. De variatie daarin is boeiend en leuk om te zien. Enkele van die geschenken hebben de tand des tijds niet doorstaan en zijn al verdwenen. Enkele zijn zeker de moeite waard om nog eens te bewonderen. De meeste zijn ook opgenomen in de glossy van de reünie. De oud-leerlingen die op de reünie komen, kunnen ze nog eenmaal bewonderen.

Kortom, er is voldoende te zien en te beleven op 12 april. Meld je aan via ; staging2.carmelcollegesalland.nl > reünie havo/vwo.

Namens de reüniecommissie,

Kees Vanwesenbeek.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.