reunie carmel college salland 1982

In de aanloop naar de reünie van het Florens Radewijns College/Carmel College Salland havo/vwo op 12 april, publiceert Salland Centraal elke week een foto en een verhaal van vroeger. Uit de ogen van het CCS. Deze week een foto uit 1982.

Natuurlijk ga ik er heen. Nee, het lijkt me voor mij te lang geleden. Wie komen er dan allemaal? Wordt dat niet erg vol en veel? Vanaf 1975 tot op de dag van vandaag? Dat is meer dan dertig jaar lang eindexamenkandidaten. Gemiddeld zo’n tweehonderd leerlingen per jaar deden er een eindexamen.

Wat heb je eigenlijk aan een reünie en waarom weet ik daar nog niets van? Zijn er ook wel personeelsleden uitgenodigd voor die reünie? Of houden die een soort van vossenjacht, net zoals meneer Olthof in 1982 ?

De middelbare school is voor velen van ons wel een belangrijke tijd. Je zit in de ontwikkeling van je puberteit, je persoonlijkheid ontwikkelt zich sterk in die periode. Je maakt keuzes die van invloed blijken te zijn voor je latere leven.

Het zou wel jammer zijn dat je de kans mist omdat je nooit op de hoogte werd gesteld. Hoe groter de opkomst bij een reünie, hoe meer het effect dat je kunt spreken van een geslaagde bijeenkomst.

Inmiddels alweer drie jaar geleden hadden we de eerste reünie van ons eindexamenjaar in 1969. Ik zat toen op het Klein Seminarie van de Paters van de Heilige Geest te Weert. De foto van de eindexamenklas bevatte 32 leerlingen. Twee leerlingen konden we niet opsporen, twee leerlingen waren verhinderd of woonden erg ver weg, zoals in Zwitserland. De rest kwam. Het was een enorm mooi weerzien. Alleen om te zien hoe verschillend we waren verder gegaan in ons leven. Van professor tot burgemeester, docent, ontwikkelingswerker, auteur, technicus. We hebben enorm veel herinneringen opgehaald, ons laten verrassen door de soms erg verschillende herinneringen.

Van de reünisten van onze Havo/Vwo zal er ook een gevarieerd beeld te maken zijn van wat er van eenieder geworden is. Wellicht ook van burgemeester tot topsporter op het gebied van schaatsen. Van wetenschapper tot huisman of journalist , ook priesters behoren tot het gezelschap van reünisten. Docent geworden op het Carmel College Salland, je oude school…..

Kortom, laat je verrassen en wees welkom op de reünie van 12 april aanstaande in het oude schoolgebouw dat gaat verdwijnen vanwege de nieuwbouw.

Meld je aan via: staging2.carmelcollegesalland.nl > reünie havo/vwo, want de verhalen van mensen blijven boeiend.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.