rabo verdeelt ton van actie hart voor salland

In een druk bezochte schouwburg werd dinsdag 15 april aan de 205 verenigingen en stichtingen bekend gemaakt wat de resultaten waren van de actie Hart voor Salland, een nieuwe actie die dit jaar voor het eerst door Rabobank Salland is ingezet. De bank stelde dit jaar 100.000 euro beschikbaar om te verdelen.

Tijdens een afwisselend programma maakte Ed den Besten, directievoorzitter van Rabobank Salland de waarde van één stem bekend. Dat de leden van Rabobank Salland betrokken zijn bij de verenigingen en stichtingen bleek wel uit de 26.031 stemmen die door ruim 5.400 leden (24%) werden uitgebracht. Omdat Rabobank Salland dit jaar voor deze actie 100.000 euro uit het coöperatief dividend beschikbaar stelde, betekent dit dat een stem 3,85 euro waard is.

De presentatie van de avond was in handen van Alex Kühne, directeur Deventer Schouwburg. In de categorieën Sport, Cultuur en Maatschappij werden de stemmen bekend gemaakt. Kühne leidde de 350 aanwezigen door de drie categorieën afgewisseld met optredens van de A en C-selectie van SVS- Gymnastiek & Jazzdance uit Schalkhaar, een van de deelnemers aan Hart voor Salland.

Wethouders uit de drie gemeenten van het werkgebied Rabobank Salland overhandigden na een kort interview de cheques. Iedere categorie werd afgesloten met een overzicht van de resultaten van alle deelnemers uit de categorie. De verenigingen met een maatschappelijk karakter hebben de meeste stemmen gekregen.

De resultaten per categorie:

Cultuur

Ans Otterloo, wethouder gemeente Olst-Wijhe, mocht aan de verenigingen met de meeste stemmen in de categorie ‘Cultuur’ de cheques overhandigen namens de Rabobank. Binnen deze categorie vielen 37 verenigingen en 4408 stemmen. De drie organisaties waren: Fanfare St. Caecilia Heeten (375 stemmen, 1.443,75 euro), Ribs & Blues Raalte (245 stemmen, 943,25 euro) en Schalkhaar Life (227 stemmen, 873,95 euro).

Sport

Voor de categorie Sport nodigde Alex Kühne Wout Wagenmans, wethouder gemeente Raalte, op het podium uit. Hij mocht aan drie van de 85 deelnemers de cheques overhandigen. In totaal werden 8.661 stemmen uitgebracht. De drie organisaties met de meeste stemmen waren CRT Raalte Wieler- en Fietsvereniging (355 stemmen, 1.366,75 euro), Sallands Crosscircuit (353 stemmen, 1.359,05 euro) en Handbalvereniging Kwiek (303 stemmen, 1.166,55 euro).

Maatschappij

Margriet de Jager, wethouder gemeente Deventer, overhandigde de cheques in de categorie Maatschappij. Deze categorie kende 83 deelnemers en 12.962 stemmen. De drie organisaties met de meeste stemmen waren: Speeltuin Blekkerhoek Raalte (770 stemmen, 2.964,50 euro), Voedselbank Deventer (700 stemmen, 2.695 euro) en Zonnebloem Raalte (563 stemmen, 2.167,55 euro).

Na afloop waren in de stadsfoyer, waar ook de overige organisaties hun cheques ontvingen, veel positieve reacties te horen. Ook zochten verschillende bestuurders elkaar op om acties te bespreken die zij hadden ondernomen om zoveel mogelijk stemmen te verwerven. Deze tips en een mooie cheque heeft al veel bestuurders doen besluiten om in 2015 weer aan de actie Hart voor Salland mee te doen. Hiervoor kunnen zij zich vanaf 1 december 2014 aanmelden. Alle resultaten zijn te vinden op de website van de bank staging2. salland.rabobank.nl.

Actie Hart voor Salland

Hart voor Salland houdt in dat de leden van Rabobank Salland (ruim 23.000) één keer per jaar kunnen stemmen op hun favoriete verenigingen of stichtingen in Salland die aan deze actie deelnemen. Het is aan de verenigingen en stichtingen om hun achterban enthousiast te maken om op hen te stemmen en hier veel bekendheid aan te geven. De verenigingen kunnen dit doen onder meer met de promotiematerialen die de bank ter beschikking stelt, maar ook zelf acties bedenken.

Hoe meer stemmen een vereniging of stichting ontvangt, hoe groter de donatie van Rabobank Salland aan de organisatie. Het is dus niet meer de bank die de bijdrage bepaalt, maar het zijn de leden van de Rabobank die invloed hebben op de financiële bijdrage. In 2014 konden van 18 tot en met 28 maart de leden van de Rabobank vijf stemmen uitbrengen waarvan maximaal twee stemmen op een en dezelfde vereniging. Hierdoor is verdeling van het aantal stemmen over meerdere verenigingen gewaarborgd.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.