raalte pakt processierups preventief aan

De bestrijdingsroutes voor de rups zijn dit jaar niet gewijzigd. Enkele routes buiten de bebouwde kom worden behandeld door middel van bespuiting met Xen Tari. Nesten worden hierbij grotendeels voorkomen, maar niet weggezogen. Voor deze werkwijze komen enkele gemeentelijke wegen in aanmerking die gebruikt worden als schoolfietsroute tussen de verschillende kernen van Raalte en Raalte-dorp.

Het middel Xen Tari is een biologisch middel dat in de kroon van de bomen wordt geblazen. Het bespuiten wordt maximaal twee keer uitgevoerd. Enkele wegen worden niet behandeld met Xen Tari omdat hier beschermde vlindersoorten voorkomen.

De bestrijding begint eerder dan vorig jaar. Dit wordt veroorzaakt door de zachte winter die achter ons ligt. Binnen de vastgestelde prioritaire gebieden (binnen de bebouwde kommen) worden de daarna alsnog voorkomende nesten die voor overlast (kunnen) zorgen, weggezogen.

De bestrijding vindt zowel overdag als ’s nachts plaats, waarbij getracht wordt de overlast tot een minimum te beperken.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.