pvda olst wijhe snapt onderhandelingen niet

Naast D66 is ook de PvdA in Olst-Wijhe op z’n zachtst gezegd verbaasd dat ze buiten spel gezet zijn bij de college-onderhandelingen voor het nieuwe college van B&W. Toon Schuiling op de vraag waarom de andere partijen niet met hen in gesprek willen: “Dat vragen wij ons ook af.”

“GB, VVD en D66 hebben uitgesproken niet met PvdA in het college te willen zitten. Ik neem aan vanwege de verkiezingsuitslag. Het CDA wilde wel maar had ook andere opties. Kort en goed, wij zijn als derde partij uitgesloten zonder dat er ook maar een woord over de inhoud is gesproken. Wij zijn daarvan slechts in kennis gesteld.”

Schuiling gaat verder: “Tot onze opperste verbazing hoorden wij dat D66 maandag er ook uit kwam te leggen. Recht doen aan de verkiezingsuitslag komt hierdoor wel in een bijzonder daglicht te staan.” Hij lijkt er niet zo heel erg mee te zitten dat D66 er uit lijkt te liggen: “Tot twee maal toe heeft de PvdA geprobeerd om meer openheid in het informatieproces te krijgen. Hierbij hadden wij op de steun van D66 gerekend. In plaats daarvan heeft deze partij 20% van de kiezers zonder enige vorm van openbare discussie buitenspel gezet en daarmee een progressieve en sociale coalitie onmogelijk gemaakt.”

Schuiling: “Nu gaan twee verliezers CDA en VVD met een winnaar (GB) verder onderhandelen. Opnieuw in volstrekte beslotenheid. Daar zijn we bezorgd over.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.