praat mee over profiel nieuwe burgemeester

De gevraagde inspraak van Raalte is het eerste waarneembare feit van de zoektocht naar een nieuwe burgemeester. Piet Zoon neemt op 1 december afscheid als burgemeester, hij gaat dan met pensioen. Halverwege mei wordt de profielschets van de nieuwe burgemeester vastgesteld door de fractievoorzitters uit de gemeenteraad.

Die fractievoorzitters hebben nadrukkelijk aangegeven dat ze graag willen weten hoe inwoners tegen het profiel van de nieuwe burgemeester aankijken. Na de inbreng van inwoners gaan de fractievoorzitters over de ingebrachte punten vergaderen.

Tijdens een openbare raadsvergadering op 15 mei wordt het profiel van de nieuwe burgemeester vastgesteld. Bij die vergadering is ook de Commissaris van de Koning aanwezig. Zij kan dan vragen stellen over eventuele onduidelijkheden in de profielschets. Daarna gaat de vacature open, vermoedelijk rond 19 of 20 mei.

De Commissaris van de Koning maakt uit de reacties een eerste selectie uit de sollicitatiebrieven aan de hand van de profielschets die is opgesteld. Ook voert de Commissaris de eerste gesprekken met kandidaten. Aan de hand daarvan stelt ze een voorselectie op die vervolgens eind augustus wordt doorgeseind aan de vertrouwenscommissie in Raalte.

Die vertrouwenscommissie gaat vervolgens in september gesprekken voeren met de kandidaten, waarna een besloten raadsvergadering volgt. In die vergadering worden de nummers 1 en 2 voor de functie van burgemeester vastgesteld, waarna vervolgens begin oktober een definitieve opvolger van Zoon wordt aangewezen. De opvolger wordt rond 1 december geïnstalleerd, waarna Piet Zoon met pensioen kan.

Wie mee wil praten over de eigenschappen van de nieuwe burgemeester, kan via deze link het formulier invullen. Ook komen er formulieren in de ontvangsthal van het gemeentehuis te liggen.

Raadsgriffier Zijlsta benadrukt dat iedereen die een bijdrage levert, een reactie op zijn profielschets krijgt. Reageren kan tot 25 april.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.