outdoor kussens bij de meetlat lemelerveld

We hebben er al even van mogen genieten. Van die dagen dat de thermometer temperaturen van om en nabij de twintig graden aanwijst. Ideaal om buiten op de loungebank te genieten van een kopje koffie, een glaasje wijn of een andere versnapering. Maar het zit nogal hard en het is ook nog eens een kale bank. Gordijnatelier De Meetlat in Lemelerveld heeft de ideale oplossing: outdoor kussens.

Gordijnatelier De Meetlat als producent van outdoor kussens. Het is misschien even wennen, maar als je er wat dieper op ingaat, is het eigenlijk een hele logische combinatie. Want, als er iemand verstand heeft van stoffen, dan is het namelijk wel een gordijnatelier. “Wij hebben niet alleen ervaring in het maken van gordijnen, maar ook het maken van outdoor kussens hebben we onszelf eigen gemaakt. Zo hebben we regelmatig projecten waarbij we zowel gordijnen als kussens leveren voor caravans of boten,” vertellen eigenaren Jos Heerink en Anita Spijker.

Natuurlijk kun je voor kussens in de loungebank ook naar een woonwinkel of tuincentrum. Het grote voordeel van De Meetlat is echter dat je kunt rekenen op maatwerk, zowel als het gaat om de dikte van de kussens, de stofsoort, de kleur als eventueel het motief. Het gordijnatelier in Lemelerveld verwelkomt zowel de particulier als de ondernemer. “Het is heel mooi om de kussens te laten voorzien van het bedrijfslogo.”

De term outdoor kussens betekent dat je ze in weer en wind buiten kunt laten liggen. Dankzij de samenwerking met fabrikant Sunbrella kan Gordijnatelier De Meetlat garanderen dat de kussens zowel waterproof als UV-bestendig zijn. Twijfel is niet nodig, want de klant ontvangt een garantie van maar liefst vijf jaar op de kleurechtheid. “En de stof kan ook gewoon op 40 graden in de wasmachine,” benadrukken Jos en Anita die dankzij een samenwerking met een ervaren timmerman eveneens de loungebanken en –stoelen (gemaakt van steigerhout, zowel gebruikt als nieuw) kunnen regelen.

Het creëren van outdoor kussens is een mooie, nieuwe tak van het bedrijf dat succesvol is en ook niet wars is van de Sallandse mentaliteit van hard werken. De twee eigenaren beseffen echter wel dat het noodzakelijk is om de kop af en toe boven het maaiveld uit te steken in de hoop een nieuwe markt aan te boren. Zo richt Gordijnatelier De Meetlat zich eveneens op de brandvertragende stoffen. “In bepaalde sectoren, zoals de zorg en horeca, is het al verplicht en we merken dat steeds meer winkeliers en projectinrichters overstappen. De verwachting is dat de verzekeraars het binnen nu en tien jaar ook van de particulier zullen eisen dat ze overgaan op brandvertragende stoffen. Het is een reactie op de stijging van het aantal woningbranden in Nederland,” besluiten Jos en Anita die tot slot verwijzen naar de vernieuwde website staging2.demeetlat.nl .

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.