oude loods jansen maakt plaats voor hofjes

Jansman Bouw start dit najaar met de bouw van nieuwe starterswoningen in Raalte. Er is in Raalte weinig tot geen nieuwbouw voor starters. Jansman zag daarin een kans om het braakliggende terrein van voormalige transportbedrijf Jansen aan de Almelosestraat te veranderen in nieuwbouw voor starters. Hier komen woningen met gezamenlijke hofjes.

“We zijn met schetsen naar de gemeente gegaan, omdat we kansen zagen voor het terrein. De gemeente was er ook blij mee. Ze waren dan van een rotte kies af vlabij het centrum van Raalte, er komen starterwoningen en de buurt wilde ook wel wat nieuws in plaats van het verpauperde terrein”, zegt Gerrit Hospers van Jansman Bouw. Het voorlopige ontwerp voor de nieuwe woningen is ontwikkeld.

Er komen twee verkeersluwe hofjes waaraan 21 woningen gebouwd worden. De doelgroep is starters, maar de woningen krijgen meerdere slaapkamers en een ruime zolder. Gezinnen kunnen hier dus ook wonen. “Er is geen onderhoud aan het huis en de tuin. We gaan ervan uit dat hier bijvoorbeeld alleenstaande of tweeverdieners met of zonder kinderen komen wonen. Die hebben weinig tijd en ze willen hier ook geen geld aan besteden”, zegt Hospers. “Het concept van wonen aan hofjes is nieuw in Raalte. Je ziet het meer in grotere steden, maar wij denken dat het gezamenlijk en leuk wonen is.”

Salland Makelaardij heeft op verzoek van Jansman Bouw een lokaal marktonderzoek gedaan naar het woningtype en de prijzen. Daarnaast regelen zij de voorinschrijving en verkoop. “Mensen die geïnteresseerd zijn om de woningen eventueel te kopen, kunnen zich vrijblijvend inschrijven. We willen de huizen nu onder de aandacht brengen, zodat mensen die willen kopen en het plan zien hier naar toe kunnen werken”, zegt Chris Schrijver. “We hebben nu al vijftien kopers die geïnteresseerd zijn in de voorinschrijving. Dus belangstelling voor de woningen is er zeker”, voegt Mark Holterman toe.

Aan het voorlopige ontwerp kunnen nog wel dingen aangepast worden, naar de wensen van de koper. “We leven niet meer in een tijd van kant-en-klare woningen die wel verkopen. Mensen, ook starters, willen wat te kiezen hebben en wij willen ze wat te kiezen geven”, volgens Hospers. “Daarom gaan we luisteren naar de mensen die meedoen aan de voorinschrijving. We willen proberen een top 5 van de wensen in de woningen te verwerken. Het is voor een potentiële koper het allerbelangrijkst om de prijs laag te houden. Er is een overschot in aanbod, maar dit is domweg financieel niet bereikbaar voor de doelgroep. Daarom kiest Jansman Bouw voor een realistisch woningbouwplan.”

De bouw en oplevering van deze woningen hoeft niet lang te duren. Op dit moment is het nog wachten op de wijziging van het bestemmingsplan. Daarnaast moet er wat vervuilde grond worden vervangen zodat alles schoon is. Het definitieve plan ligt er waarschijnlijk over een paar weken. Hospers hoopt in het najaar te beginnen met bouwen. “We kunnen nu in een hoog tempo bouwen omdat we werken met verregaande conceptueel prefabricage. Als we eenmaal beginnen, kunnen we de huizen na vijf of zes maanden opleveren.”

Het eindproduct worden starterswoningen van ruim onder de twee ton, geschikt voor meerdere doelgroepen. De voorinschrijving is al begonnen. Voor meer informatie ga je naar: http://staging2.sallandmakelaardij.com

Jansman Bouw

Jansman Bouw heeft zich in de loop van de jaren ontwikkeld tot een veelzijdige onderneming die breed in de sector werkzaam is. Haar werkgebied is naast de regio noorden/oosten eveneens verbreed doordat het werkgebied is uitgebreid naar midden/ westen. Dit is mogelijk vanwege de verhoudingen kennis, kwaliteit, no nonsens en prijsniveau. Niet als laatste is het mogelijk omdat opdrachtgevers vertrouwen geven en in het hele werkgebied opdrachten gunnen, aldus Hospers, directeur van Jansman Bouw.

Jansman Bouw realiseert niet alleen, maar neemt ook deel aan design & construct, engineer & built en Geïntegreerde Contracten (UAV-GC). Daarmee is zij een veelzijdige partner die bij aanvang van de ontwerpfase haar kennis en kunde inbrengt. Langzamerhand wordt dit de norm, waarbij prijs nog steeds een belangrijk criterium is. Een bouwwerk is nog altijd een forse investering. Echter is het besef groeiende, dat kwaliteit van de organisatie, de processen, betrokkenheid en brede ervaring een evenzo belangrijk criterium is.

Hiermee ontstaat onderscheid tussen bouwers en bouwers. Jansman Bouw wil nadrukkelijk deze ingezette transitie van de bouwsector in haar bedrijfsvoering doorzetten.

We sluiten aan bij de actuele maatschappelijke doelstellingen en kennen diverse certificeringen die voor ons de leidraad zijn naar voortdurende verbeteringen in Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Zo zijn we ISO 9001 (kwaliteit), ISO 14001(milieu), FSC (legaal productiehout) en VCA**(arbeidsomstandigheden) gecertificeerd. Tevens zijn we een erkend FUNDEON leerbedrijf voor diverse beroepsrichtingen.

De setoren waar Jansman Bouw werkzaam is, zijn ruim in diversiteit. Onderwijs, Wonen, Zorg, Retail, Agrarisch, Industrie, Kantoren zowel nieuwbouw, verbouw als renovatie worden bediend. Dit brengt met zich mee dat de opgebouwde kennis en kunde breed is. Alle specifieke kennis uit de verschillende sectoren worden ingebracht, waardoor elk soort project volle optimalisatie krijgt.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.