orgelconcert sander van marion

Op zaterdag 26 april a.s. om 20.00 uur zal Sander van Marion op het orgel een concert geven in de Willem Hendrik Zwart Hal, Grensweg 17 te Lemelerveld. Het thema is ‘Vorstelijke klanken op een Koninklijk Instrument’!

Er zullen o.a. de volgende werken worden gespeeld:

Hymne: ‘Wilt heden nu treden voor God, den Here,’ van J. Zwart, ‘Royal Suite in C’ van H. Purcell, Pastorale met als thema: ‘He shall feed His flock’ & koraal ‘The Lord is my Shepferd’ van S. van Marion, Uit ‘Royal Fireworks music’: Bourrée – Menuet – Hornpipe van G.F. Händel, Improvisatie ‘Komt nu met zang’ van S. van Marion, Variaties over een lied van Chr. Ernst Graag: ‘Laat ons juichen Batavieren’ van W.A. Mozart, Koninklijke dansen ca. 1650: arr. S. van Marion, Improvisatie over ‘Gelukkig is het land’ van S. van Marion, etc.

SANDER VAN MARION heeft zich als organist, dirigent en componist in binnen en buitenland een klinkende naam verworven. Hij kreeg zijn muzikale opleiding o.a. aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en is al vele jaren verbonden aan de Bethelkerk te Scheveningen.

Onder de Nederlandse organisten neemt hij een aparte plaat in. Karakteristiek in zijn orgelspel is zijn lichte en sprankelende speeltrant en zijn inventieve registerkeu¬ze, boeiend door steeds wisselende klankkleuren. Zijn improvisaties worden geroemd, niet alleen om het talent van de organist, maar ook om de sfeer die hij weet te creëren.

Concertreizen brachten hem op vele bijzondere orgels en in belangrijke muziekcentra in diverse Europese landen, in Canada en de V.S. van Amerika.

Een groot aantal platen, cd’s en een dvd met opnamen uit binnen en buitenland, waaronder “Gouden Platen”, staat op zijn naam.

Diverse onderscheidingen vielen Sander van Marion ten deel, zoals o.a. twee Franse onderscheidingen

Een gouden bekroning ontving hij met de uitreiking van de Médaille d’Or voor zijn verdiensten voor de Franse orgelcultuur van de Société Académique ARTS-SCIENCES-LETTRES te Parijs.

Een koninklijke onderscheiding ontving Sander van Marion met zijn benoeming tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Verdere informatie vindt u op: staging2.sandervanmarion.nl

Na het concert kunt u nog een kijkje nemen bij de cd.tafel met de cd. Sander van Marion improviseert uit het hart, en de cd. met unieke orgels uit de hele wereld.

Van de dvd. met feestelijke orgel- en koormuziek is een gedeelte van de opbrengst voor het KWF Kankerfonds

Voor reserveringen kunt u bellen naar tel.nr. 0572-371838 (Huetink) of 038-4224079 (Boks). De entreeprijs bedraagt Euro 12,00 p.p., incl. koffie en een drankje met een hapje. Kinderen tot 13 jaar gratis.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.