opinie raalte verliest de zaak haarman

Opinie –Raalte gaat de rechtszaak tegen Ben Haarman verliezen. Als je de voors en de tegens tegenover elkaar zet, is het bewijs van de gemeente Raalte te dun.

In januari kwam de rechtbank met een tussenvonnis: Raalte moest met meer bewijs komen dat Haarman van het stortgat wist. Deze maand zaten de getuigen voor de rechter: Drie mensen die betrokken waren bij het opruimen van het stortgat en één man die vroeger regelmatig op het erf van Haarman kwam.

Aan de drie getuigen die hielpen bij het opruimen van het stortgat heeft Raalte in de rechtbank natuurlijk niks. Het gaat er immers niet om dat er bewijs moet komen dat het stortgat er zat, dat weten we inmiddels wel. Het gaat er om dat Raalte bewijst dat Haarman wist dat het stortgat er zat.

De verklaring van de getuige die vroeger regelmatig op het erf kwam, lijkt dan dus erg behulpzaam. Maar bewijst de getuigenis dat het stortgat vroeger zichtbaar was, dat Haarman er van geweten moet hebben? Nee. Het bewijst alleen maar dat het stortgat er zat.

Daarom nemen wij een klein schot voor de boeg in de zaak Haarman. Uitspraak: Haarman hoeft het niet geweten te hebben. Gevolg: Raalte krijgt de saneringskosten niet terug en Haarman heeft wettelijk niks verkeerds gedaan.

Welke gevolgen dat gaat hebben? Een schadeclaim wegens reputatieschade en het verliezen van zijn baan?

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.