open wielerdag bij ftc heikera

FTC Heikera houdt op zaterdag 5 april een Open Wielerdag. Je kunt dan ervaren hoe gezellig, leuk en sportief wielrennen in clubverband is. Iedereen die van wielrennen houdt (vooral óók dames) is deze middag van harte welkom om geheel vrijblijvend een trainingsrit mee te fietsen. Een uitgelezen kans om nader kennis te maken met Heikera.

De deelnemers van de Open Wielerdag worden om 13.00 uur met racefiets bij Zaal Oortwijn in Heino verwacht, waar ze door clubleden welkom worden geheten. Na een korte toelichting wordt samen met de club een fraaie route naar Hellendoorn gefietst. Het eerste deel van de route is gemeenschappelijk, onderweg word je door de leden bijgepraat over club.

Tijdens de koffiepauze in Hellendoorn is er volop gelegenheid om vragen te stellen en worden de groepen opgesplitst. De deelnemers krijgen dan namelijk de keuze om verder te fietsen met een rustige of snellere groep. (routes in totaal respectievelijk 55 en 60 kilometer)

Omstreeks 16.00 uur worden beide groepen in Heino terugverwacht (motto: samen uit, samen thuis) en zal in Zaal Oortwijn onder het genot van een drankje nog even gezellig nagepraat worden over de trainingsrit.

Wie niet over een racefiets beschikt krijgt overigens tóch de kans om mee te fietsen. DICKS Fietsen Heino, hoofdsponsor Heikera, is bereid een leenfiets en/of helm beschikbaar te stellen. Dit moet echter wel een week tevoren worden aangevraagd.

Elke zaterdagmorgen en woensdagavond houdt Heikera trainingtochten van 2 uur met een gemiddelde snelheid van 25 km/uur. Op de zondagmorgen en op de woensdagavond zijn er trainingstochten van 2 uur met een gemiddelde snelheid van ca. 30 km/uur. Elke groep kent wisselende wegkapiteins, die de route bepalen en het tempo bewaken. Deelnemers komen, waar mogelijk, om beurten op kop.

Op de donderdagavond traint de snellere groep. Je fietst om beurten op kop gedurende ruim 2 uur met een gemiddelde van ca. 35 km/uur. De ATB-ers van Heikera zijn op zaterdagmiddag actief. (oktober t/m maart)

Zaterdag 5 april, om 13.00 uur verzamelen bij Zaal Oortwijn. Informatie/opgave bij Piet Simons (bestuurslid FTC Heikera) tel. 0572-39 2720. staging2.heikera.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.