Home / archiefcentraal / oorlogsgeheimen te zien in hoftheater

oorlogsgeheimen te zien in hoftheater

De voorstelling Oorlogsgeheimen is te zien in het Hoftheater in Raalte. De voorstelling, naar het bekroonde boek van Jacques Vriens, is van de makers van de musical Achtste-groepers huilen. Op woensdag 16 april om 15.00 uur kun je naar Oorlogsgeheimen.

De voorstelling Oorlogsgeheimen gaat over de 11 jarige Tuur. Het is 1943 en het dorp waarin Tuur woont is bezet door de Duitsers. Tuur en zijn buurmeisje Maartje vinden dit in het begin wel spannend. Maar langzaam maar zeker komen de kinderen erachter dat de bezetters in staat zijn tot de ergste dingen.

De volwassenen proberen zoveel mogelijk voor hen geheim te houden: de Engelse piloot die op zolder verstopt zit, wie de Duitsers helpen (zoals hun eigen meester) en wie in het verzet zitten. Maar op een dag vertelt Maartje aan Tuur dat zij zelf ook een groot en gevaarlijk geheim heeft.

De voorstelling Oorlogsgeheimen gaat over geheimen, helden en angsten. Over vriendschap, liefde en herinneringen. Voor meer informatie ga je naar de website: http://www.hofinsalland.nl/theater/programma/familie/233-oorlogsgeheimen-oorlogsgeheimen-9/

Lees ook

Collecties historische publicaties deels samengevoegd

Rijnbrink, Athenaeumbibliotheek en Historisch Centrum Overijssel ondertekenen convenant REGIO – Als geïnteresseerde in historische publicaties …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.