ontdek en proef tijdens salland aspergeland

In de prachtige tuin van landgoed Den Alerdinck vindt op zondag 27 april van 12.00 tot 17.00 uur de Sallandse Aspergemanifestatie plaats. De manifestatie is een combinatie van heerlijke streekproducten, kunst én volop genieten van het buitenleven.

Snuffel langs vele kraampjes naar leuke spulletjes en lifestyle artikelen. Kom kijken naar een schaapherder die een kudde heideschapen over het terrein drijft of doe mee met een workshop, een aspergeschilwedstrijd of volg een rondleiding in havezate Den Alerdinck. Uiteraard vind je er alles over de teelt van de asperge en is er een proefplein waar je heerlijke aspergegerechten kunt proeven. De entree bedraagt 3,50 euro, kinderen tot en met 16 jaar mogen gratis naar binnen.

Aspergedag en Open dag aspergeboerderijen

Tijdens de Aspergedag op zaterdag 10 mei en de open dagen op de Sallandse aspergeboerderijen op zaterdag 24 mei kun je van alles bekijken wat te maken heeft met asperges. Van de teelt van de asperge tot leuke aspergerecepten én natuurlijk het proeven van de Sallandse asperge.

De Aspergedag duurt van 10.00 tot 16.00 uur en is bij Van der Kolk Asperges aan de Hout Es 4 in Oudleusen (staging2.ernievanderkolk.nl) en bij Aspergeboerderij Het Nijenhuis aan de Rheezerweg 127 in Diffelen (staging2.hetnijenhuis.nl)

De open dag op zaterdag 24 mei duurt van 10.00 tot 16.00 uur. Je kunt een kijkje nemen bij Aspergebedrijf Ogink aan de Overkampsweg 3 in Raalte (staging2.oginkasperges.nl), Tuinderij Veldink, Wetermansweg 10b in Diepenveen en Aspergebedrijf de Boerkamp aan de Oranjelaan 19 in Diepenveen (staging2.deboerkamp.nl).

Smaakfietsroute

In de Asperge Smaakfietsroute zijn twee fietsroutes opgenomen via het fietsroutenetwerk, namelijk route Deventer (25/37/51 km) en route Raalte (41 km). Maak kennis met de IJssel en het gastvrije Sallandse platteland, met enkele culinaire stops. Tijdens het aspergeseizoen (van april tot en met juni) ontvang je bij de fietsroute gratis kortingsbonnen op bijvoorbeeld de aankoop van asperges, korting op een aspergelunch, een gratis kopje koffie/thee/fris, korting op een museumbezoek en nog veel meer. De Asperge Smaakfietsroute kost 1,50 euro per stuk en is verkrijgbaar bij VVV Deventer, Hotel de Zwaan in Raalte, diverse Tourist Info adressen, boekhandels en via de webwinkel op staging2.sallandnatuurlijkgastvrij.nl.

Meer informatie

Meer informatie vind je op staging2.sallandaspergeland.nl, Facebook.com/SallandAspergeland en Twitter @SallandAsperge

Kader: Aspergeprogramma

• Zondag 27 april 12.00-17.00 uur: Sallandse Aspergemanifestatie

• Zaterdag 10 mei 10.00-16.00 uur: Aspergedag bij Sallandse aspergetelers

• Zaterdag 24 mei 10.00-16.00 uur: Open dag bij Sallandse aspergetelers

• Geheel aspergeseizoen: Asperge Smaakfietsroute voor het hele gezin, incl. leuke kortingen onderweg

• Geheel aspergeseizoen: Heerlijke asperges eten bij diverse horeca in Salland

• Geheel aspergeseizoen: Dagverse asperges bij telers aan huis te koop

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.