onderhandelingen franciscushof in eindfase

De onderhandelingen tussen projectontwikkelaar AM en de gemeente Raalte over een afkoopregeling inzake het nieuwbouwproject de Franciscushof in Raalte bevinden zich in de eindfase. Dat heeft wethouder Wagenmans dinsdag laten weten.

“We zitten in de afrondende fase, maar er zitten nog een paar breekpuntjes in,” stelde de wethouder. Als beide partijen tot een akkoord komen, wordt er overigens niet direct een klap op de overeenkomst gegevens. Dan gaat Wagenmans eerst de gevoelens van de gemeenteraad peilen.

Als de gemeenteraad zich niet in de overeenkomst tussen gemeente en projectontwikkelaar kan vinden, hoeft de gemeente de deal overigens niet af te blazen: Wagenmans heeft de bevoegdheid om de overeenkomst dan wel door te zetten.

Projectontwikkelaar AM en Raalte hebben samen een overeenkomst gesloten in het project Franciscushof. Dat project loopt echter niet lekker. Omdat de verkoop van de kavels achterblijft, drukt de rentelast aardig op de bankrekening van beide partijen. AM wil daarom van het project af en onderhandelt nu met de gemeente over een afkoopregeling.

Overigens wil Wagenmans niet zeggen wanneer hij witte rook verwacht. “Maar we komen steeds dichter bij elkaar.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.