olst wijhe bij leergeld salland en budgetcoach

Directe aanleiding is een recente noodkreet van de Cliëntenraad Wet Werk en Bijstand Olst-Wijhe.

Volgens de Cliëntenraad groeien steeds meer kinderen in armoede en neemt de schuldenproblematiek in de gemeente hand over hand toe. Ook ontvangt de PvdA signalen uit de sportwereld dat het steeds moeilijker wordt om contributies te innen.

De stichting Leergeld Salland ondersteunt schoolgaande kinderen (4 tot 18 jaar) van ouders met lage inkomens (maximaal 120% bijstandsnorm). Met deze ondersteuning kunnen kinderen lid van worden van een sportvereniging of actief worden op het gebied van kunst- en cultuur. Ook kan meegedaan worden aan schoolactiviteiten. Het werkgebied van de stichting beperkt zich nu nog tot Raalte. Bij de stichting bestaat de bereidheid om het werkgebied met Olst-Wijhe uit te breiden. Het bestuur van de stichting Leergeld bestaat uit vrijwillige vertegenwoordigers van de Stichting Humanitas, afdeling Raalte, de adviesraad Werk & Inkomen Raalte en de Stichting Rotary.

Ook bepleit de PvdA in het voorstel de komst het project Budgetcoach in Olst-Wijhe. Een Budgetcoach is een professioneel getrainde vrijwillige die mensen helpt bij het op orde brengen van de administratie en financiën. Dit zonder in de plaats te treden van de sociale dienst of de bureaus voor schuldhulp. Het dichtstbijzijnde Budgetcoachproject draait in Deventer bij het oecumenisch diaconaal centrum Meester Geertshuis. De PvdA wil dat de gemeente Olst-Wijhe zich hierbij aansluit.

Met de uitvoering van het initiatief raadsvoorstel ‘Versterking Armoedebeleid’ is op jaarbasis een bedrag van 30.000 eurigemoeid. Dit bedrag komt nagenoeg overeen met de extra bijdrage die de gemeente Olst-Wijhe vanaf 2014 ontvangt van de rijksoverheid in verband met de bestrijding van de armoede. Het voorstel om het armoedebeleid te versterken staat op de agenda van de raadsvergadering van 14 april 2014.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.