Home / archiefcentraal / nieuw en oud tijdens koningsdag in raalte

nieuw en oud tijdens koningsdag in raalte

Vorig jaar stond in het teken van de troonswisseling en om dit te vieren werd een speciaal programma opgesteld. Omdat de openingsavond vorig jaar zo goed is bevallen, keert het dit jaar weer terug. Op 25 april vindt deze plaats in de Plaskerk met medewerking van muziekensemble Elleniah en het kinderkoor Discover. Het thema is verbondenheid.

Op Koningsdag zelf is een nieuw element de braderie. Aaltje Booijink van de Oranjevereniging Raalte: “We willen zorgen voor wat reuring in het dorp. We hadden altijd al de matjesmarkt en het leek ons een goed idee om dit uit te breiden met een braderie.” Ook keert de IDO4U-markt terug: een goede doelenmarkt waarbij (groepen) mensen geld kunnen inzamelen voor een goed doel of hun vereniging. Booijink: “Als Oranjevereniging vinden we het belangrijk dat ook andere verenigingen in Raalte en goede doelen hun activiteiten kunnen voortzetten. Daarom stellen we kramen beschikbaar om hen de gelegenheid te geven om geld in te zamelen, bijvoorbeeld door spullen te verkopen of eten aan te bieden.”

Op het plein voor de Jumbo vinden ook dit jaar weer de kinderspelen plaats. Wegens groot succes rijdt er jaar weer een treintje voor de allerkleinsten. Ook klassiekers als de stoelendans en het cakeversieren ontbreken niet. Nieuw zijn dit jaar dam- en schaakwedstrijden die door de plaatselijke vereniging in samenwerking met de spelletjescommissie zijn georganiseerd. Naast de wedstrijden bestaat hier ook de mogelijkheid om het dammen of schaken te leren.

Een andere klassieker is de fietstocht. Dit jaar is er weer een fietstocht uitgezet door het mooie Sallandse land. Starten kan bij het kraampje bij de Plaskerk.

’s Middags zijn de terrassen geopend en is er muziek. Bij café de Gouverneur vinden jeugd dj-wedstrijden plaats. “We zien dat er veel jongeren op het terras en de feesten afkomen met Koningsdag. We zochten nog een activiteit die hierbij past. Daarom hebben we in samenwerking met de Gouverneur een dj-wedstrijd opgezet,” aldus Booijink. “Het gaat hierbij weliswaar om de eer, maar je krijgt wel de kans om eens te draaien met goede apparatuur en je staat in het voorprogramma van DJ Jerome.” Het is nog mogelijk je op te geven voor deze wedstrijd.

De Oranjevereniging kan het programma niet neerzetten zonder een flink aantal vrijwilligers. Booijink: “We zijn heel blij met onze vrijwilligers en we kunnen nog meer mensen gebruiken. Iedereen, van jong tot oud, is van harte welkom om te helpen. Het gaat bijvoorbeeld om het helpen bij de kinderspelen of het inschenken van koffie.”

Opgeven als vrijwilliger, voor de dj-wedstrijd of voor de matjesmarkt, braderie of IDO4U kan door een mailtje te sturen naar info@oranjeverenigingraalte.nl. Kijk voor meer informatie op www.oranjeverenigingraalte.nl .

Lees ook

Egbert den Daas opnieuw lijsttrekker van Lokaal Alternatief

HEINO – Lokaal Alternatief heeft de lijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen in de gemeente Raalte …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.