multiple voice met carmina burana

Het projectkoor Multiple Voice geeft binnenkort twee concerten in Nieuwleusen en Dalfsen. Op zaterdag 10 mei om 19.30 uur treedt het koor op in de Maranathakerk in Nieuwleusen. Een dag later, op zondag 11 mei, zingt het gezelschap om 15.00 uur in de Grote Kerk in Dalfsen. Eén van de werken die tijdens deze concerten worden uitgevoerd, is de Carmina Burana van de componist Carl Orff.

Het is de tweede keer dat Multiple Voice het muzikale spektakelstuk van Orff ten gehore brengt. Bijna zes jaar geleden oogstte het projectkoor veel succes met de uitvoering van dit werk. Ook nu weer zullen de sopraan Yvonne Boerdam en de tenor Aart Mateboer hun medewerking verlenen aan dit concert.

De begeleiding van het koor en de solisten is in handen van de pianisten Bert Bootsma en Tjako van Schie. Speciaal voor de Carmina Burana is er ook een slagwerkensemble samengesteld, dat onder leiding staat van Frank Ritsema. De muzikale leiding is in handen van dirigent Wim van Lenthe. Naast de Carmina Burana zal het koor ook een aantal prachtige composities van Antonin Dvorak en Johannes Brahms ten gehore brengen. Van de laatste componist zingt het koor onder meer enkele Zigeunerlieder.

Kaarten zijn voor 15 euro te koop bij de entree van de kerk, maar zijn ook in voorverkoop (opus10project@gmail.com) verkrijgbaar voor 12 euro.

Multiple Voice is in 2001 door Wim van Lenthe opgericht en bestaat voor dit project, Opus 10 genaamd, uit zo’n vijftig zangers en zangeressen, die afkomstig zijn uit de wijde omtrek van Dalfsen. In steeds een andere samenstelling probeert het projectkoor elk jaar een niet-alledaags werk uit te voeren.

Dit jaar viel de keuze op de Carmina Burana. De Duitse componist, pedagoog en theaterman Carl Orff (1895-1982) schreef deze Carmina Burana (liederen uit Beuren) in 1935 op basis van een aantal liederen uit de middeleeuwse Carmina Burana. De liederen in de Carmina Burana beschrijven samen drie grote thema’s: de lente, de herberg en de liefde. Het geheel wordt voorafgegaan en besloten door een hymne aan Fortuna. Dit koorstuk, ‘O Fortuna’, is in vele films en reclames te horen geweest. Oorspronkelijk was het stuk bedoeld voor solisten, koor, twee vleugels en slagwerk, maar Orff herschreef het later voor een symfonieorkest. Multiple Voice voert het stuk uit in de oorspronkelijke bezetting.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.