moordverhaal kapsalon verfilmd door videoclub

Een moordverhaal dat uit gekheid ontstond in een Heinose kapperstoel, wordt dinsdag verfilmd door Videoclub Zoom Out uit Heino. Het verhaal werd verzonnen door Joke Zwaal, kapper Han Sinnige en Ingrid Elshof van bloemenwinkel Fleurissant. De videoclub pikte het verhaal op, omdat de kapper er honderduit over vertelde in zijn zaak.

“Ik zat in de kapsalon en had zo’n droogkap over mijn mijn hoofd. Ik kon dus alleen naar beneden kijken. Toen viel me op dat de kapper rode schoenen droeg,” vertelt Joke Zwaal, de schrijfster van de tekst. “Het verhaal ontstond echt uit gekheid.” Maar ineens werd een verhaallijn gevormd, samen met kapper Han Sinnige.

Bij de kapper klaar en met een grote lach op haar gezicht stapte Zwaal bloemenwinkel Fleurissant binnen. Daar vertelde ze over het verhaal dat was ontstaan. Wat er gebeurde? Ingrid Elshof van de bloemenzaak ging lekker mee fantaseren; het verhaal ontwikkelde zich verder.

Zwaal publiceerde het verhaal op haar website, Han Sinnige vertelde zijn klanten over het verhaal en daardoor werd het opgepikt door Anneke de Jong van Videoclub Zoom Out. En toen ging het balletje rollen, want zij zag er wel een script voor een video in.

Dinsdag is het zover, dan worden de beelden geschoten. Tenminste, als het weer een beetje mee zit. Anders wordt de draaidag verplaatst naar midden mei. Als de beelden opgenomen zijn, mogen de leden van de videoclub aan de slag. Het ruwe materiaal wordt dan onder hen verspreid, ieder lid mag zijn eigen montage van de film maken.

De eindresultaten worden na de zomer pas verwacht. We hebben met de videoclub afgesproken dat we de video’s dan ook op onze site zetten. Wordt vervolgd dus.

Het moordverhaal vast lezen? Dat kan. Klik dan op deze link.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.