mont ventoux op voor goed doel

In Vital Centre Raalte zijn ze begonnen met de trainingen voor de beklimming van de van de Mont Ventoux op 5 september dit jaar. Ruim vijfentwintig wielrenners uit Raalte en omstreken gaan de Mont Ventoux bedwingen. Daarmee fietsen ze geld bij elkaar voor het KWF en het lokale doel, het nieuw te bouwen Hospice in Raalte. Rabobank Salland ondersteunt deze actie.

Gemotiveerde fietsers

De Sallandse deelnemers voelen zich erg betrokken bij de twee goede doelen, KWF en Hospice, waarvoor ze gaan fietsen. Bijna iedereen heeft wel een familielid of kennis die getroffen is door kanker. Ook het belang van een Hospice wordt onderkend. Het is fijn als er een plek is waar je in een warme en huiselijke omgeving in alle rust en veiligheid kunt verblijven tijdens je laatste levensfase. Het Hospice kan zo een plek zijn. Enkele deelnemers hebben zelf ervaren hoe waardevol een Hospice kan zijn. Zowel voor de zieke als voor de naasten.

Hospice

Elise Venemans was als één van de afgevaardigden van het Hospice Raalte (St. De Cirkel) aanwezig bij de kick off van de training en zei heel blij te zijn met dit initiatief. “ Mooi hoe mensen betrokken zijn bij het Hospice en KWF en fijn dat er zoveel aandacht is en geld binnenkomt voor het nieuw te bouwen Hospice in Raalte. Dit soort initiatieven juichen we natuurlijk van harte toe en ondersteunen we graag. Er is nog veel geld nodig”. Eén van de deelnemers verwoordde het als volgt:”Alleen kun je het niet, samen kunnen we meer”. Salland Samen Sterk dus.

Mont Ventoux

De kale Mont Ventoux is al enige jaren het decor van de beklimming in strijd tegen kanker en laat mensen afzien met een klim van 21,5 km, stijgingspercentages van wel 11% en een top op 1909 meter. Na het bedwingen van de berg wacht echter de triomf en een mooie bijdrage aan het goede doel.

Groot verzet tegen kanker

Bij het evenement op 5 september gaan ongeveer duizend mensen de Mont Ventoux op in hun strijd tegen kanker. Door samen de berg te bedwingen en geld binnen te halen kan een substantiële bijdrage geleverd worden in de strijd tegen kanker. De Sallandse deelnemers starten nu met de trainingen en sponsorwerving. Ze verdelen hun opbrengst tussen het KWF (60%) en Hospice Raalte (40%).

Gemotiveerd door de goede doelen waarvoor ze fietsen gaat de groep wielrenners vol goede moed van start met de training. Op 5 september bedwingen ze de Mont Ventoux.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.